Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Schildklier Waarden Bij Zwanger Worden

 • Auteur
  Berichten

 • Cherryberry
  Bijdrager
  #10132915

  Hallo dames,

   

  Zijn er hier toevallig ook met schildklierproblemen?

  Ik ben geboren zonder schildklier.

  Nu 4 weken gestopt met de pil. Toen was tsh 1,65 (ft4 20). Nu 0,09 (ft4 23). 

  Er werd mij verteld (ook door apotheek,) dat de pil en schildklier medicatie invloed hebben op elkaar. Daarom nu weer geprikt. Nu is die best gezakt in 4 weken. Om zwanger te worden juist goed denk ik. 

  Kan moeilijk vinden hoe hoog die moet zijn. Sommige sites staat tussen 1 en 2.

  Ben benieuwd naar jullie waarden. En war erover gezegd werd.

   

  Groetjes!


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10132928 Quote

  Bij mij is in week 8 van deze (2e) zwangerschap ontdekt dat mijn schildklier te snel werkt. Heb de ziekte van graves. 

  Ik weet niet precies wat goeie waardes zijn, maar wil je wel wat meegeven; zoek een internist die ook echt verstand heeft van schildklierproblemen tijdens de zwangerschap. Ik moest halsoverkop naar een internist, dus kreeg een die direct plek had. Maar hij begrijpt geen snars van de zwangerschap, echo’s, wat wel en niet mag… Zo heb ik zelf uitgezocht dat een onderzoek met jodium niet mocht, dat er eigenlijk maar 1 soort medicatie geachikt is tijdens zwangerschap en borstvoeding.. Moest zelfs zelf vragen om opnieuw te prikken voor antistoffen… Dus laat dat niet gebeuren en zoek alvast een internist met verstand.. 😉 Bespaart een hoop vragen denk ik! Succes & hopelijk mag je ook snel zwanger zijn!


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10132929 Quote

  Mijn waardes bleken dus veel te hoog aan t begin van de zwangerschap. Hoge waardes zouden in theorie betekenen dat je moeilijk zwanger raakt. Dus in die zin zou je denken dat lager goed is. Maar te laag is dan juist ook weer niet goed.. Lastig!

  #10132942 Quote

  Ik heb een te langzaam werkende schildklier (hashimoto). Om te mogen starten met ivf behandeling moest mn TSH tussen de 1 en 2 zijn. Later werd gesproken over een waarde onder de 2,5. Laat je inderdaad goed adviseren. Je waardes voorgaand aan de zwangerschap zijn van belang, maar ook zeker tijdens een zwangerschap. Ik moest bijvoorbeeld meteen mijn medicatie ophogen op het moment dat ik ontdekte dat ik zwanger was. En vervolgens elke paar weken controle van de bloedwaarden. De baby maakt de eerste maanden nog geen eigen schildklierhormoon aan, dus dat moet door toename van medicatie worden gecompenseerd.

  succes!

  #10132944 Quote

  Trouwens, bij mij had de pil ook invloed. (In mijn geval 1 maand pil voorafgaand aan ivf verhoogde de Tsh waarde)


  Cherryberry
  Bijdrager
  #10132968 Quote

  Dank jullie voor de reacties.

  Ja de pil heeft ook invloed ! Daarom moest ik 4 weken na stoppen met pil weer prikken.

  Alleen mijn huisarts denkt dat verwijzing niet nodig is.

  Stiekem denk ik dat hij niet veel verstand heeft van schildklier e.d. Maar hoe kan ik om een verwijzing vragen als hij zegt dat dat niet hoeft..

  Ik kijk het nog maar even aan. Laat iig regelmatig bloedprikken. En houden onder de 2 denk ik zo. Of rond de 1.

  Zit nu 2 dagen over mijn NOD, dus vind het wel spannend stiekem.

  Ben sinds stoppen met de pil nog niet ongesteld geweest.  Maar hoor veel verschillende berichten.  Dat t wel meteen kan, en sommige juist nog bijna een jaar niet.. we’ll see.

  Heb stiekem al wel 2 testjes gedaan. Zondag (1 dag voor NOD) en gister. Allebei negatief. Had niet anders verwacht, maar je hoopt stiekem wel.

   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10132993 Quote

  Je kunt een afspraak vragen bij de gynaecoloog. Hij/zij kan je ook doorverwijzen naar een internist. Heeft er wellicht wat meer verstand van/kan je huisarts misschien duidelijk maken dat het wel van belang is. 


  Cherryberry
  Bijdrager
  #10132996 Quote

  Dat kan ook ja!

  Maar met wat voor “rede” kan ik afspraak bij gynaecoloog vragen?


  Sammm
  Bijdrager
  #10133036 Quote

  Ik heb ook Hashimoto en een kinderwens! Juist door uitblijven van een zwangerschap achter Hashimoto gekomen. Gestart met een TSH van 19 en een Ft4 van 13. Nu intussen een TSH van 0,70 en een Ft4 van 19. Nu dus iets te lage TSH. Mij werd ook geadviseerd deze ongeveer 1 te laten zijn. Morgen krijg ik opnieuw advies qua medicatie.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct