Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Schildklier

 • Auteur
  Berichten

 • Bellachica
  Bijdrager
  #10170723

  Hi ladiesss

  Zijn er hier ook dames die last hebben van een traagwerkende schildklier.

  ik heb hier wel mee te maken en slik hier dagelijks 0,75 migrogram tyrax voor. sinds ik weet dat ik zwanger ben slik ik extra foliumzuur en vitamine d.. naast dit ben ik best ontzettend bang dat het mis gaat. je hoort namelijk dat mensen die last hebben van een traagwerkende schildklier een grotere kans hebben op een miskraam. Momenteel ben ik 5 wk zwanger en heb ik last echt van emotionele buien.. vermoeid en gevoelige borsten! Ik hoop zo dat alles oke is.. 11 maar hebben we de eerste echo namelijk! 


  Debbie h
  Bijdrager
  #10170724 Quote

  Even langs de huisarts gaan. Die controleren de waardes van je schildklier voor een ophoging wat tijdens je zwangerschap nodig is. En ik moest ook elke maand bloed prikken om de waardes zo in de gaten te houden. 

  Fijne zwangerschap☺️


  Happyme
  Bijdrager
  #10170726 Quote

  Ik heb ook een traagwerkende schildklier. Na 8 weken belde mijn internist mij op dat ik hem moest ophogen. Als je je zorgen maakt kan jezelf even een belafspraak maken met je internist. 

  Nu zelf ruim 12 weken zwanger en alles was goed met de kleine. 

  Gefeliciteerd met je zwangerschap. 

   

  #10170728 Quote

  Ook ik heb een te traag werkende schildklier. Ik moest bij het ontdekken van mijn zwangerschappen direct ophogen in medicatie. En in de eerste maanden elke maand bloed prikken. Inderdaad even contact opnemen met de huisarts/internist. 

  Mijn beide zwangerschappen is mijn waarde mooi stabiel gebleven. Hopelijk is dat bij jou ook het geval. 

  #10170739 Quote

  ik slikte 25mcg maar toen ik zwanger werd werd ik meteen naar 50mcg verhoogd. In je zwangerschap heb je namelijk meer nodig. Voor jezelf+ je kindje. Inmiddels 2x verhoogd (omdat ik een tekort had) Er wordt elk 4 weken bloed geprikt. Vertel even je internist/gynaecoloog dat je zwanger bent dan zal je vast ook meteen verhoogd worden. 

  #10170748 Quote

  Ja ik had traagwerkend maar slikte geen medicatie, en diabetes maar zwangerschap zonder complicatie volbracht. 

  Stressen brengt je immuun systeem omlaag. 

  Als t kindje hoort te komen dan komt t, zo niet dan niet. Klinkt hard maar er zo nuchter in staan is t beste. Meer kan je niet doen toch dan je best!? 😉 

   

  geniet ! 😉 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Amberle
  Bijdrager
  #10170824 Quote

  Bij mij thuis hebben mijn moeder (8 kinder gehad), mijn zus (3 kinderen) en ik last van een traag werkende schildklier (ik zit op een dosering van 0,75). Ik ben nu zwanger van mijn tweede…

  ik had nog niet gehoord dat traag werkende schildklier in verband wordt gebracht met miskramen. Ik heb er zelf een aantal gehad en ben daarvoor bij specialisten geweest en niemand heeft mij ooit gezegd dat dat de oorzaak zou kunnen zijn…

  De eerste maanden zijn voor iedereen heel onzeker (zeker als het je eerste is) dus ik vind het wel normaal dat je je zorgen maakt, maar is het niet over je schildklier, dan vind je wel iets anders 😉


  Juul tje
  Bijdrager
  #10170840 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik zou even prikken of je waardes goed zijn! 

  Bij mij is nav meerdere miskramen mijn traagwerkende schildklier aan het licht gekomen. Medicatie gekregen en nu bijna 40 weken zwanger. Elke 4 weken zijn mijn waardes gecontroleerd. 

  #10170930 Quote

  Ik kreeg het na de bevalling van mijn eerste kind. Amberle, wordt het ook erger (trager) na elke bevalling of dat niet? Aangezien je zus en moeder er ook last van hebben en jij ook bij je eerste? Zul je dat vast weten. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct