Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Schimmel op tong

 • Auteur
  Berichten

 • Lovemykidz
  Bijdrager
  #10180092

  Hallo mama’s, 

   

  Ik ontdek net dat heel me tong onder de witte schimmel zit. 

  Helaas net voor het weekend. 

  Iemand huis tuin en keuken middeltjes die werken om het alvast te bestrijden dit weekend?

   

  Groetjes mamavanbijnadrie


  M aria
  Bijdrager
  #10180093 Quote

  Spruw? Als je flesvoeding geeft de flessen en speentjes goed uitkoken, en dit ook dagelijks blijven doen. Het kan vanzelf over gaan maar je kan er ook iets voor krijgen bij de huisarts. Als je borstvoeding geeft moet je dacht ik ook zelf nog iets opsmeren.. anders ff googelen of de apotheek bellen morgen 🙂


  Daydreamerrr
  Bijdrager
  #10180137 Quote

  Ik merk dat ik zelf ook last van een aanslag op mijn tong begin te krijgen. Denk dat het door de hormonen komt! Ik heb zn speciale tong borstel gehaald en schrob mijn tong goed. En daarna spoelen met mondspoeling zonder alcohol. Hopelijk is het snel weer over. Heel vervelend en akelig gevoel.


  ECDJ
  Bijdrager
  #10180143 Quote

  Er zijn wel wat huis tuin en keuken middeltjes. Sommige mensen zweren bij kokosolie. Dus daarmee je mond spoelen. Ik werd daar in de zwangerschap alleen echt misselijk van. Of spoelen met pure bessensap (vond ik prettiger). Schimmels houden niet van zuur. Beide doorslikken trouwens. Dan pak je ook de achterkant van je tong mee. Ik hoop dat het helpt. Heb er zelf ook ervaring mee. Echt naar en pijnlijk :-(. 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10180189 Quote

  Ik heb er sinds de griep vorige week ook last van.  Ik las dat je juist mond spoeling niet moet gebruiken omdat het de zuurgraad aantast. Maar of dat ook echt zo is. Gember, knoflook, ui en zure (verse) vruchtensappen zouden mogelijk helpen. Vandaag maar eens langs de winkel. En anders zijn er via de huisarts op recept wel middelen te krijgen die veilig zijn tijdens de zwangerschap. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct