Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Schimmelinfectie Op Billetjes

 • Auteur
  Berichten
 • #10309589

  Hoi,

  Mijn dochter is nu 6 weken en kwam er vorige week achter dat die vlekjes op haar billen (naast haat anus) een schimmelinfectie was. Eerder bij 1e huis bezoek cb werd gezegd dat het niets was. Nu smeer ik er al bijna een week myconazolnitraat (op recept gekregen) op maar zie nog niet echt verbetering. Hoe lang zou dit gemiddeld moeten duren, of hebben jullie tips hoe ik dit moet aanpakken? Ik probeer ook nog vaker de luier te verschonen zodat er zo min mogelijk een broeierig klimaat is bij haar billetjes.


  Bobbie-Q
  Bijdrager
  #10309601 Quote

  Hier hetzelfde probleem gehad met tandjes doorkomen. Toen het na ruim 1 week niet weggaat heb ik hydrocortison gekregen en na 2 dagen verdween het als sneeuw voor de zon! 


  Bobbie-Q
  Bijdrager
  #10309602 Quote

  Hier hetzelfde probleem gehad met tandjes doorkomen. Toen het na ruim 1 week niet weggaat heb ik hydrocortison gekregen en na 2 dagen verdween het als sneeuw voor de zon! 

  #10309604 Quote

  Ik had toen anti schimmel crème van de etos gekocht 

  #10309645 Quote

  Paar maanden geleden had mijn zoontje dat ook. Bij ons werkte die miconazol wel vrij snel, binnen een week volgens mij wel. We smeerden 2x per dag (en dan niet heel dun, ook niet mega dik maar gewoon wel goed insmeren). Verder belangrijk om de billetjes na verschonen goed droog te maken, dat maakte volgens mijn huisarts ook veel uit. Dus droge hydrofiel eroverheen nadat je een nat doekje gedaan hebt na bijv een poepluier, vaak deed(/doe) ik daarna nog iets van vette creme (als de billen beetje rood zijn), of talkpoeder/zinkzalf (als ze juist beetje schraal voelen). Maar het belangrijkste is ze echt goed droog maken!

  #10310049 Quote

  Maïzena wil ook weleens helpen 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10310755 Quote

  Maizena kan schade geven dat wil je niet. Belangrijk bij de miconazol is inderdaad 2x per dag smeren, en ook nog een weekje doorgaan als je het niet meer ziet. Zodat echt alle schimmels dood zijn. Anders is het heel snel weer terug…

  beterschap! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct