Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Schoonmoeder 7

 • Auteur
  Berichten
 • #10398533

  Hallo dames, ik heb het gevoel dat ik hiermee wat hulp nodig heb. 

  Ik ben van mijn partners familie en mijn eigen de eerste die een kindje heeft gekregen. Natuurlijk staat ons zoontje enorm in de spotlights, wat ons na 1 maand wel welletjes was. Mijn partner en ik, we zijn erg op onszelf en dat vinden we heerlijk. Ondertussen is ons zoontje 3 maanden oud 

  Mijn eigen familie komt zo nu en dan op bezoek. Als ik behoefte heb aan meer vraag ik dit aan ze.

  Mijn schoonmoeder kwam in de 1ste maand 3x in de week mijn eigen familie 1x in de week.

  2de maand schoonmoeder komt nog 2 a 3 x in de week en dat is standaad nu 1x in de week geworden.

  Laat ik beginnen waar mijn grote irritaties begonnen zijn. Mijn schoonmoeder wilde mijn zoontje graag eens in bad doen waarop ik de 1ste x heb gezegd ik ga dat overleggen. ( wat ik eigenlijk bedoelde: nee) in dezelfde week dat ze dit aan mij vroeg kwam ze langs en kwam ze bot naar boven  ik had nog gevraagd of ik hem eens in bad mocht doen wanneer mag dat?

  Waarop ik mijn partner aankeek met watte, Moet het? Ik heb me al snel eraan overgegeven en heb haar mijn zoontje in bad laten doen, mijn partner hield toezicht. Ikzelfde wilde niet kijken want ik voelde Mij er niet prettig bij. Dit heb ik ook uitgelegd aan mijn partner en hij snapte dit.

  Sinds mijn schoonmoeder mijn zoontje in bad heeft gedaan. Zegt elke vezel in mijn lijf dat ik mijn zoon bij haar moet weghouden. Mijn hoofd zegt dat ik overdrijf maar mijn hart wil haar echt mijden.

  Ze pronkt met mijn zoon tussen ons in, zit ook aan hem terwijl ik hem voedt (bv) ze moet constant aan hem zitten of zijn aandacht hebben en blijft rustig 3 uren wacht op het slaapje dat mijn zoon doet

  Met gezond verstand probeer ik het te accepteren maar het word erger. Ik begin misselijk te word als ik haar met mijn zoontje zie

  Help. Zijn er meer die dit gevoel hebben gehad? Ik wil zo graag dat dit gevoel verdwijnt

  Weet niet of het van toepassing is maar mijn schoonvader is begin 2019 overleden. Het was ook wel emotioneel toen mijn zoontje geboren werd 

  Zo ja wat deden jullie ermee?


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10398548 Quote

  Lieve mama,
  Geef je grenzen aan. De komende 18 jaar ben jij samen met je partner verantwoordelijk voor dit mensje.
  Je schoonmoeder heeft haar tijd gehad toen haar kinderen klein waren. Als het zo uit komt mag ze best langskomen/oppassen/voor hem zorgen maar jij bent hoofdverzorger.

  Mijn schoonmoeder is op dit moment boos op mij omdat ik ook de grenzen heb aangegeven. We spreken elkaar al 3 weken niet. En dat geeft mij mentaal zoveel rust! Ruzie maken is niet nodig, maar voor jezelf opkomen is wel belangrijk.

  Je schoonmoeder zal jou zoontje niet kwaad doen, maar dat vertrouwen moet groeien. En dat begrijp ik helemaal.
  Overleg met je partner waar de grenzen liggen en geef dit aan bij je schoonmoeder. Voor je eigen gemoedstoestand.

  Succes!


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10398556 Quote

  Beste mama,

  Geef je grens aan, zorg dat je hierover op 1 lijn zit met je partner.

  Ik heb vaak mijn grens aangegeven, tot ze er te vaak overheen ging. En inderdaad 4 weken niet gesproken, heel rot echt. Maar geeft me zoveel rust dat we nog een keer extra ons punt aangegeven hebben . Je kan niet iedereen tevreden houden moet je ook niet willen. Wat telt is je eigen gezin , dat komt op nummer 1! 

  Geloof in jezelf, doe wat goed voelt. En tja dan kom je er soms achter dat het toch beter anders had gekund. Maar niemand is perfect! 

  Succes!

  Liefs


  Phet
  Bijdrager
  #10398559 Quote

  Hi,

  Ik ben het er mee eens dat je inderdaad je grenzen moet aangeven. Echter ben ik ook van mening dat je je moet proberen in te leven in je schoonmoeder. Ik merk zelf ook bij beide oma’s hoe onwijs bijzonder zij het vinden dat ze een kleinkind hebben en dat hun trots/betrokkenheid bijna net zo heftig is als voor een eigen kind. Die ‘nieuwigheid’ waardoor ze zo vaak langskomt, wordt waarschijnlijk vanzelf wel iets minder. Maar gun haar ook haar oma zijn en probeer samen een goede balans te vinden.. geef haar anders zelf dingetjes aan om te doen met jullie kindje zodat jij in control bent en zij zich belangrijk voelt. Dat kan in kleine dingen zitten, vraag haar om een keer een luier te verschonen, vraag haar een keer om advies, vraag haar een keer of ze het leuk vindt om een wandelingetje te maken (win-win-win, kindje lekker buiten, oma voelt zich gelukkig, jij kan even iets voor jezelf doen) en zo zijn er tal van dingen om te bedenken.

  Het komt goed!! Succes!

  #10398572 Quote

  Ik snap mijn schoonmoeder heel goed het is de eerste en misschien zijn mijn partner en ik de enige van haar kinderen die ook kinderen willen/hebben. Ik ben deze aandacht alleen niet gewend tijdens mijn zwangerschap kwam ze ook niet vaak langs. En zo van 1 x in de 2 a 4 weken ging het na 3x in de week. Na 2 x na 1x in de week. 

  Door de situatie te proberen accepteren geef ik haar mijn zoontje al met tegenzin. Zal ze nog een x vragen of ze hem in bad mag doen zal ik nee zeggen, want het zijn intieme momenten tussen mij en mijn zoontje.

  Maar het gevoel wat ik erbij heb dat ik haar met mijn zoontje zie. Dat wordt erger, terwijl ik dit niet wil want ik kan heel goed met haar


  mama van Bas
  Bijdrager
  #10398575 Quote

  Hier precies het zelfde!! Mijn schoonmoeder rookt ook heel erg veel en wilt mijn zoontje altijd kussen. Ik heb al heel vaak aangegeven dit liever niet te doen ook ivm de tijd waarin we nu leven. Zij heeft daar erg veel lak aan en kust mijn zoontje om de 5 min op zijn mond als ze de kans krijgt. Nu plannen we elke keer zo als mijn schoonmoeder komt dat hij zijn voeding heeft gedronken en eigenlijk liever wilt slapen. Dus geven we hem niet af. Het is heel vervelend maar na elke keer onze grenzen aan te geven luistert ze daar helemaal niet naar.

  Ik zou er zeker wat van zeggen. Ik krijg ook de kriebels ervan als ze aankomt. En als jij iets niet wilt hoeft dat ook niet. En ik gooi het dan vaak op de corona. Of dat hij een onrustige nacht heeft gehad dat we hem niet teveel prikkels willen geven!

  Succes!

  Lees ook: Relatie na de geboorte van je kind
  #10398596 Quote

  Ik ben blijkbaar de enige die vindt dat je overdrijft. Waarom mag je schoonmoeder je kind niet in bad doen?! Dat is toch juist hartstikke leuk? Jij hebt je handen dan mooi even vrij. Als mijn ouders hier zijn, dan legt mijn moeder onze dochter op bed of verschoont haar luier. Helemaal prima!  Tijdens bv kun je even boven gaan zitten. Kan je schoonmoeder ook niet aan je kind zitten. Tijdens een slaapje zeg je gewoon dat je nog boodschappen moet doen/moet strijken/wil rusten.


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10398598 Quote

  Benb als je hier nog niet aan toe bent hoef je dit mijn inziens ook niet toe te laten. Komt een later moment wel. 

  Als zij eerst bijna niet langs komt en je vervolgens overlaad met bezoekjes pfoew doe gewoon normaal. Zo heb je zelf geen kans/tijd te wennen aan je nieuwe leven en in een ritme te komen.

  Weet niet of ze zich ook bemoeid met hoe papa en mama dingen aanpakken. Maar hier werd het van kwaad toch erger . ,( Hier mocht oma ook de kleine in badje doen dat was vinger 1 om vervolgens de hele hand te pakken). Terwijl de andere oma dit ook mocht en verder op de achtergrond blijft, zo voelt het ook vrijblijvender ze dingen te laten doen. 

  Het verscheelt echt per karakter van de oma’s hoe hiermee omgegaan wordt. De ene accepteerde het en gaf me ruimte en dan komen dingen vanzelf. De andere verstikt je dan houdt het voor mij al snel op.

   

   


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10398599 Quote

  @benb het is ook alleen maar mooi dat jou ervaring niet zo is! Ik zeg ook niet dat jou reactie fout is, ik kom misschien wat bot over in mijn vorige reactie.

  Als beide oma’s bij mij zo waren als de ene die niet zo claimt dan was mijn reactie ook zeker zo geweest!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct