Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Schoonouders Roken In Huis

 • Auteur
  Berichten
 • #10260539

  Misschien gek dat ik me hier druk over maak.. maar ik ben op dit moment zwanger van ons eerste kindje en mijn schoonouders roken allebei binnen in hun huis. Dit doen ze al jaren dus je kan je voorstellen hoe dat ruikt.. als wij er zijn, roken ze nog steeds binnen. Nu vind ik het lastig om daar nu al iets van te zeggen, maar straks als de baby er is wil ik dit dus absoluut niet. Mijn man en ik roken beide niet en vinden het ook vreselijk stinken. Ik heb ook geen zin in die vieze lucht in al onze babyspullen die we dan meenemen als ze een dagje gaan oppassen.. (lees; kinderwagen, dekentjes, kleren etc) 

  Herkennen jullie dit en hoe hebben jullie dit opgelost? Ik vind het heel lastig want het is wel hun huis maar het is onze baby en wij willen allebei niet dat hij in de rook zit. Mijn vriend denkt dat ze dit automatisch als de baby er is wel buiten gaan doen, maar alsnog hangt de rook overal in huis. Ik hoop dat sommige dit herkennen en dat dit niet te overdreven is.. 😬

  #10260549 Quote

  Oh, ik zou dit met hen bespreken hoor. Je hebt zeker een punt en dit is niet raar om nu al te zeggen. Het hoeft niet op een vervelende manier, maar gewoon – iets van hoe zij dat zelf voor zich zien als jullie kindje straks geboren is bijvoorbeeld.

  Ik weet uit ervaring dat tijdens de zwangerschap je dingen soms kunt opkroppen en je kunt verliezen in je zorgen maken over hoe het zal zijn straks als de baby er is (ook onder invloed van hormonen deels 😉). Het helpt echt gewoon uit te spreken!

  #10260551 Quote

  Dankjewel, fijn je reactie! We gaan er inderdaad toch mee aan de slag.. zit niet lekker. 


  Rcl
  Bijdrager
  #10260558 Quote

  Dit kan invloed hebben op jeongebore  baby daar zijn somgen nidt bewust van mij man zei ja ik rook toch buiten maar alsnog de lucht die hij mee nam ademde ik ook in een kus op mij wang komt ook al bij een baby laat staan als mensen binnen roken. 

  Dat de baby schade kan geven aan hart of ademhaling ik zal dit bespreken 

  #10260564 Quote

  Ik heb tijdens een congres over wondzorg heel duidelijke info gekregen over de schadelijkheid:

  Iedere sigaret zorgt ervoor dat bloedvaten 1,5uur samentrekken (gedeeltelijk tot aan de haarvaatjes geheel!) en er dus verminderd tot geen voedingsstoffen en zuurstof bij je lichaamscellen en je ongeboren baby komen. Het is dus, zoals iemand hiervoor al zei, nu ook al van belang dat jij niet in de rook zit.

  En meeroken is schadelijker dan zelf roken…..


  Lizzyluc
  Bijdrager
  #10260590 Quote

  Herkenbaar maar dan eigen ouders en zelfs dan is heg heel moeilijk om dit aan te geven, zeker als het er bij hun zo “ingebakken” zit. Toen ik zwanger was rookten ze buiten wanneer ik er was. Nu onze kleine er is roken ze niet waar we bij zijn maar idd die rook zit in het huis. Helemaal voorkomen kun je niet denk ik omdat het hun huis is dus wij hebben dit verder zo gelaten. Zolang er maar niet in haar bijzijn wordt gerookt, maar zou het toch even uitspreken. Voorkomt een hoop stress en gedoe uit eigen ervaring. Verder doen wij gewoon geen schone kleren aan als we er heen gaan en laat de jas bij de achterdeur hangen (bijkeuken) en als ik thuis kom gewoon iets anders aan. Verstokte rokers zijn nou eenmaal verstokte rokers.. (meestal) succes!! 

  #10260593 Quote

  Ik herken dit heel goed. Mijn eigen moeder rookt erg veel. Toen ik zwanger was van mijn eerste (ondertussen alweer 5) heb ik duidelijk tegen haar gezegd dat ik niet wil dat ze binnen rookt als mijn dochtertje bij haar is. We hebben afgesproken dat ze een dag van te voren al buiten gaat roken en alle ramen en deuren even goed open doet om te luchten. Dit hielp enorm. Ze rookt tot op de dag van vandaag nog steeds buiten als ze weet dat wij op visite komen. Ik zou het inderdaad gewoon bij je schoonouders aankaarten en misschien komen ze zelf wel met een voorstel. 

  #10260594 Quote

  Dankjewel voor jullie reacties! Gelukkig zijn er meer die in hetzelfde schuitje zitten.. ik ben benieuwd hoe ze reageren en hoop inderdaad dat ze zelf ook met een voorstel komen! 

  #10260599 Quote

  Ik zou inderdaad gewoon eens vragen hoe ze dit zelf voor zich zien. Ieder weldenkend mens vindt het tegenwoordig niet meer normaal om een baby in de rookt te laten zitten (denk ik dan). Ik rook zelf, maar geen haar op m’n hoofd die eraan denkt om binnen te roken. Ik zou het ook niet chill vinden om ergens met hem te komen waar wel binnen gerookt wordt. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen