Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Schoonouders..

 • Auteur
  Berichten

 • BOTW
  Bijdrager
  #10210546

  Word misschien een lang verhaal, maar wil even mijn hart luchten. 

  We hebben voor deze zwangerschap een ICSI traject gehad, schoonouders wouden hier niks van weten, totaal geen intresse, en ze zijn nogal gelovig kregen zelfs een keer te horen dat het ook door godsdienst genezen kon worden… (ja hoor dan heb je ineens genoeg sperma cellen pffff) 

  Tijdens het starten van het traject gingen we voor geregistreerd partnerschap zodat we alles goed geregeld hadden. Maar door de spanning, prikangsten, ziekenhuisbezoeken hebben we dit gedaan zonder feest, puur en alleen naar gemeente huis en daarna een presentje voor de getuigen, en had lekkere dingen in huis gehaald. Feest kon altijd nog, stel je voor dat we dan naar ziekenhuis zouden moeten, kon het niet goed inplannen.

  schoonouders gevraagd voor getuigen, maar die hebben geweigerd!! Ook kregen we de wind van voren dat ze van niks wisten over het traject, en de rest wel! Ik heb ook gezegt: jullie vragen er ook niet naar!! Maar mijn man heeft ze zelfs in het begin gebeld om te zeggen dat we de onderzoeken in gingen, vervolgens totaal geen intresse. Maar vanwege het geloof wouden ze niet bij deze dag aanwezig zijn, en mijn man (toen vriend) moest zelf zijn huis houden, en we hebben alles in 3 jaar gepropt (ook onze kinderwens denk ik?) 

  nu ben ik 34 week zwanger, en krijgen nooit een telefoontje, appje hoe het is. Ben met verlof, en ook geen berichtje met “geniet van je verlof” en ook hun komen niet spontaan langs. We gaan ook nooit meer heen op visite, kan het niet meer opbrengen om leuk te doen… en niemand van hun kinderen komt spontaan langs, en elke keer krijgen wij dat te horen dat er niemand komt, tja… 

  tijdje terug stond schoonvader voor de deur, we konden niet aanwezig zijn bij hun 43 jarig huwelijksdag, en dit werd niet in dank afgenomen, we hadden best kunnen komen! Ik kreeg een woedeaanval, en zei: waar waren jullie tijdens onze geregistreerde partnerschap???? Toen zei die: dat was heel wat anders… en ze ontkennen het nu, ze zeggen dat ze dachten dat het maar een samenlevingscontract was, en dat ze niet wisten dat het om geregistreerd partnerschap ging. 

  Ook hebben we een nieuwe keuken en badkamer, en ook daar zijn ze niet voor wezen kijken, ook geen intresse in, geen appje hoe het geworden is, alleen gezeur dat het onnodig was volgens hun.

  op verjaardagen gaan ze altijd aan andere kant van de ruimte zitten, andere vragen hoe het is, en ik ging een gedeelte in de ziektewet vertelde ik, ze hoorden dat heus wel maar ook dan vraagt ze nergens naar.. 

  nu komt vaderdag eraan en twijfel of ik naar hun ga, met moederdag was ik niet mee (mijn moeders was geopereerd en moest helpen, en we zouden ‘s ochtends heen maar toen konden hun niet) ze was meteen boos, en er werd weer van alles over mij gezegt, ze komen niet langs want krijg ik een miskraam zeiden ze (dus dan komen ze met gezeur?) en ze mag de baby niet aanraken, heeft ze het heel druk mee. Ik heb smetvrees, alleen ik heb dat nooit gezegt dat het niet mag. 

  Tijdens ons traject ook stress om hun gehad, vind het sneu voor mijn man, maar ook die is er nu klaar mee, en is boos weggegaan met moederdag, ook daar komen ze niet op terug en doen net of er niks aan de hand is. 

  Ik zie er al tegen op als ik bevallen ben dat ze leuk naast mijn bed gaan staan, ik heb besloten dat ik dan net zo weinig zal langskomen als nu, nu geen intresse waarom dan wel? En ze hoeven hier ook de deur niet plat te lopen.

  mijn man heeft er ook stress van en verdriet, gelukkig hebben mijn ouders en zijn broers en zussen en die van mij veel intresse, en dat doet ons goed!

  stel ik me aan? Moet ik gewoon schijnheilig naar vaderdag gaan? Hoe zien anderen dit?

  sorry voor het lange verhaal, maar moest even mijn hart luchten. Deze stress had ik liever er niet bij gehad, vooral niet tijdens een onzeker ziekenhuis traject, we zijn enorm dankbaar dat de eerste poging gelukt is en er een klein meisje in mijn buik groeit, we kijken hier enorm naar uit!! :-)


  BOTW
  Bijdrager
  #10210547 Quote

  Ik toon ook geen intresse meer in hun, ben ook uit de familie app gestapt waar ze de hele dag slijmerige teksten in zet en net doet of alles geweldig is. Misschien is dat ook mijn fout dat ik hun ook “negeer” op verjaardagen etc. Maar door gierende hormonen kan ik er echt niet meer tegen, en ben snel gepikeerd en erger me snel aan hun. 

  Heb ik het dan fout gedaan?

  #10210564 Quote

  Lang leve de schoonfamilie! Heel herkenbaar hoor en die vaderdag zou me gestolen kunnen worden. Zou er helemaal klaar mee zijn op deze manier.

  Ik heb al 2 jaar geen contact meer met de familie van mijn man en hij nu ook al bijna een half jaar niet meer. Tijdens mijn zwangerschap was er volop aandacht voor de neefjes van mijn man, maar als mijn man vertelde dat we een goede echo hadden gehad of dat we spulletjes hadden gekocht, dan kwam er nooit een reactie. Na het overlijden van onze kinderen zijn ze er nooit geweest voor mijn man. We hebben ze ook laten weten wanneer de steen geplaatst zou worden, maar 0,0 interesse. We hebben een gesprek gehad, omdat het toch de opa en oma (zullen) zijn van onze kinderen. Dat is helemaal uit de hand gelopen en nu dus geen contact. Ik ben nu weer zwanger, maar wat mij betreft horen ze wat als het geboren is. Welkom zijn ze hier in elk geval niet meer.

  Veel succes!


  BOTW
  Bijdrager
  #10210570 Quote

  Och jeetje BenB wat heftig! Echt bizar dat mensen 0,0 intresse kunnen tonen! Het is toch je kind/kleinkinderen. 

  Snap dat je dan contact verbreekt, als ze jullie niet bij hebben gestaan bij zoiets heftigs 🙁 

  schoonfamilie heb je helaas niet voor het uitzoeken, hiervoor had ik de leukste schoonouders die je kon wensen, maar had daar de liefde niet gevonden met hun zoon, nu de liefde gevonden, we passen perfect bij elkaar en daar gaat het om, dan maar geen leuke schoonouders 😉

  wat ik heel jammer vind is dat mijn schoonouders elke keer de schuld bij ons neerleggen en zelf alles goed doen in hun ogen. Sommige mensen hebben gewoon een kronkeltje in hun hersenpan.


  Neusje
  Bijdrager
  #10210573 Quote

  Ik zou echt niet erheen gaan met vaderdag. Als er uiteindelijk naar gevraagd wordt kun je nog altijd aangeven dat je dan 35 weken zwanger bent en dat is genoeg reden om je ook eens een dag niet lekker te voelen ofzo. 

  Ze moeten maar wat maar interesse in jou/ jullie tonen, dan verdienen ze dat ook terug..

  Klinkt misschien wel een beetje hard haha maar ben inmiddels 37 weken zwanger nu en mijn hormonen gaan alle kanten op hahaa.. 

  Succes ermee in elk geval.. je hebt het er niet makkelijk mee 😔


  Nicolekleintje
  Bijdrager
  #10210598 Quote

  Nou hoe vervelend ook voor je man. Ik zou geen energie meer in die mensen steken. Als ze niet blij of dankbaar voor jullie kunnen zijn ben ik zelf daar zo klaar mee. Familie of niet. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Veevee
  Bijdrager
  #10210605 Quote

  Is misschien makkelijk gezegd maar ik zou het naast me neer leggen en me er niet zo druk om maken.

  Je gaf zelf aan dat je vanaf jouw kant van de familie wel steun krijgt dus ik zou me gewoon met jou familie bezig houden en je schoonfamilie lekker laten.

  #10210608 Quote

  Neeeeee! Niet naar vaderdag gaan! Vier lekker vaderdag met je man, lekker relaxt thuis ofzo. Concentreer je op jezelf en de baby. Willen ze geen contact? Jammer maar ook lekker rustig ipv gekibbel en domme opmerkingen waar je niks aan hebt. 

  Succes met de laatste loodjes en geniet! Voor je het weet is het voorbij 

  #10210610 Quote

  Neeeeee! Niet naar vaderdag gaan! Vier lekker vaderdag met je man, lekker relaxt thuis ofzo. Concentreer je op jezelf en de baby. Willen ze geen contact? Jammer maar ook lekker rustig ipv gekibbel en domme opmerkingen waar je niks aan hebt. 

  Succes met de laatste loodjes en geniet! Voor je het weet is het voorbij 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct