Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Schreeuwen!!!

 • Auteur
  Berichten

 • Lelala
  Bijdrager
  #10305168

  Hoi allemaal! 

  onze dochter van 8,5 maand schreeuwt vaak.. echt keihard. Echt sinds kort doet ze dat!  Ze is ook ineens drammerig en vind het duidelijk niet leuk als ze niet voldoende aandacht krijgt of haar iets niet lukt… dan schreeuwt ze of gilt ze … het gillen vind ik nog minder erg. 
  Als ze boos is maar ook gewoon tussendoor… ik vind het heel lastig en ik erger me enorm aan het geluid vooral na een hele dag met haar te zijn geweest. 
  Ik weet ook niet zo goed hoe ik erop moet reageren… is dit een fase? ik ben bang dat ze hierin blijft hangen en dat ze dit blijft doen als ze haar zin niet krijgt en een verwend kind raakt? Vooral omdat ik niet weet wat ik ermee moet. 

  Ik heb alles al geprobeerd: negeren, fluisteren, stem verheffen, weglopen,  zelfs terug schreeuwen uit pure wanhoop. Ze blijft keihard schreeuwen .. soms lang achter elkaar.. het gaat echt door merg en been. 

  wat kan ik hiermee? Ik snap dat ze klein is maar we worden er ook wel een beetje gek van 😅😅

  uitzingen of heeft iemand een gouden tip? 

  liefs! Een bezorgde maar geërgerde mama 💋


  STW
  Bijdrager
  #10305649 Quote

  Lastig zijn die momenten, he. Ik kan je alleen vertellen wat mij ons werkt, hopelijk heb jij er ook iets aan. Onze dochter van bijna 8 maand had een periode dat ze alles aan elkaar gilde. We hebben het compleet genegeerd. Binnen een paar dagen deed ze het al veel minder. Alle andere manieren van communiceren (die we wel acceptabel vinden) zijn we gaan belonen met aandacht. Hier werkt deze aanpak heel goed. 

  Het meest lastige is dat soort geschreeuw negeren en ondertussen je rust te bewaren. Zodra je dochter door heeft dat ze er toch een reactie mee kan uitlokken is de kans groot dat ze het blijft proberen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct