Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Schreeuwen tegen kind en om alleen boos worden.

 • Auteur
  Berichten

 • maria-mari
  Bijdrager
  #5675569

  Ik zit er helemaal door been. Ik ben op dit moment niet gelukkig en een beetje depressief. Ik ben moeder van 22 heb 2 kids onder de 3 jaar en ben zwanger van de 3e. Ik ben de laatste tijd heel agressief en verlies snel mijn geduld. Ik ben ook de heledag áan het zoeken wat de kinderen fout doen. Ik schreeuw tegen ze of geef ze een tik. Ik weet niet hoe ik hier mee om kan gaan en wil niet zo zijn. Ik weet niet hoe ik rustiger kan worden en niet boos om dingen die niks voor stellen . Kan iemand me tips geven hierin?


  APvdW
  Bijdrager
  #5675602 Quote

  Kan me voorstellen dat je je vervelend onder voelt. Heb je wel momenten dat je er voor jezelf uit kunt? Dat je even de kids achter laat en je eigen ding kunt gaan doen? Al is het een kopje koffie drinken in de HEMA met een leuk blad om te lezen..
  Ik heb zelf nog geen kinderen, ik erger me wel sneller aan mn nichtjes (2 en 0 jaar) en ben wel sneller aan het katten op mn man :$ :$. En dat is vooral omdat ik thuis zit, heb geen baan en voel me soms opgesloten. Even wandelen.. ergens kop koffie drinken helpt al wel! 🙂 Ik weet niet of dat bij jou zo is.. hopelijk vind je een manier om ermee om te gaan!


  Jaetje
  Bijdrager
  #5675787 Quote

  Hoi, ik zou hiervoor zeker even bij je huisarts langsgaan en die kan jou helpen om de juiste hulp te vragen die bij jou past. Hierover praten kan enorm opluchten en je kunt hier samen met maatschappelijk werker of psycholoog aan werken. Dit kost tijd en moeite maar de moeite waard!

  Ik vind het namelijk best ernstig klinken dat je steeds fouten zoekt bij je kinderen en ze hierop wijst en vaak tegen ze uitvalt. Dit is schadelijk en dit moet echt ophouden. Als dit lange tijd zo doorgaat kunnen je kinderen hier later psychische problemen van krijgen zoals angst en faalangst op school en op werk of in een relatie. Dus mijn tip is: zoek hulp via je huisarts, voor jezelf en je kinderen.

  Je hoeft je er overigens niet voor te schamen want ieder mens heeft het wel eens moeilijk een periode. Ik heb ook wel eens hulp gezocht en het is een hele stap maar een enorme opluchting. Maar zoek hulp! Uit liefde voor jezelf en je kinderen. Heel veel sterkte en je kunt het hoor!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct