Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Seks Tijdens De Zwangerschap 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10215207

  Hoi allemaal!

  Een beetje een genant onderwerp vind ik, maar ik ben er toch benieuwd naar. Vóór de zwangerschap, als ik las over seks tijdens zwangerschap, las ik vaak dat het seksleven vaak een stuk beter wordt. Ook dat je meer zin krijgt, je sexy voelt, etc etc. Niet dat ik er écht bij stil gestaan heb voor ik zwanger was, maar ik herinner me wel dat soort dingen te lezen.

  Nu ik echter zwanger ben (35 weken) merk ik hier dus helemaal niets van! Mijn vriend en ik hadden altijd gewoon een goed seksleven, qua frequentie echt prima (soms iets vaker dan anders, maar dat heeft iedereen denk ik wel), en ook gewoon leuk – duidelijk aangetrokken tot elkaar zegmaar. We zijn niet lang ‘bezig geweest’ om zwanger te raken, waardoor ook die periode gewoon altijd leuk geweest is en niks gedwongens ofzo.

  Nu echter: ik voel me totaal NIET sexy, en ik heb er gewoon ook geen zin in! Mijn vriend ook niet echt eigenlijk, oa omdat hij het een gek idee vindt dat er een baby ‘bij’ is, omdat hij mij normaal ook sexy’er vindt en omdat hij mij nu even meer ziet als iets anders dan een ‘lustobject’ (en volgens mij is het vooral de combinatie van alles). Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo erg, omdat ik dus zelf ook niet echt veel zin heb en ervan uit ga dat het wel weer terug komt na de zwangerschap, maar…. soms word ik er onzeker van omdat ik er zo weinig over kan vinden op internet en juist meer tegenovergestelde dingen lees! Daarom dit topic.. ik ben benieuwd of 1) mensen dit herkennen en 2) dit inderdaad na de zwangerschap (ja ik weet wel, natuurlijk niet metéén direct na de bevalling maar op termijn) weer goedkomt?

  Thanks voor het lezen en reageren ;)

  #10215210 Quote

  Ik ben nu 35 weken, maar dit is dus eigenlijk wel al zo vanaf het redelijke begin (denk vanaf rond de 14 weken ofzo, maar kan het me niet zo heel goed meer herinneren). En het is dus ook niet zo dat ik constant van alles probeer en heel graag wel wil en hij niet, maar het is gewoon dat ik ook niet echt wil en hij ook niet.


  mii mandy
  Bijdrager
  #10215214 Quote

  Heeel herkenbaar!!! ik ben 32 weken zwanger en van mij hoeft het allemaal ook niet zo. 

  We gaan er samen vanuit dat het na de bevalling wel weer terug komt! We maken zelf plannen voor als het dan weer kan.. zoals als het dan weer kan dan gaan we dit standje doen.. 

  #10215218 Quote

  Oh thank god, fijn dit te lezen zeg. Wij gaan er dus ook vanuit, maar voel me af en toe echt een soort vreemde omdat ik het bijna nergens lees. En inderdaad ook herkenbaar, zo van “als die buik er niet meer is dan..” 😉


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10215225 Quote

  Hier hetzelfde. Het is niet helemaal gestopt maar moet eerlijk zeggen dat het niet bovenaan mijn prio lijstje staat. Sowieso heb ik erg last van mijn bekken wat het al moeilijk maakt en met de hitte is het ook niet echt charming om het maar even zo te omschrijven ;-). Mijn vriend heeft ook niet dezelfde behoeftes als eerder in de zwangerschap (begin tweede trimester was het bij ons nog dikke prima) want met 30 weken zwanger is hij bang de baby te beschadigen haha.

  Voor nu vind ik het helemaal prima, we hebben het gewoon knus zonder en zien het inderdaad wel weer na de bevalling!

  #10215240 Quote

  Heel herkenbaar. Ik ben 24 weken zwanger en eigenlijk vanaf het begin geen interesse meer gehad. terwijl dit ervoor prima was 😅

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MDNS
  Bijdrager
  #10215246 Quote

  En dat komt gewoon weer terug hoor! 4 maanden verder en het is beter dan ooit😉


  SoKW
  Bijdrager
  #10215250 Quote

  Niks genants aan toch? Bij ons staat het ook al tijden stil (nu ruim 36 weken zwanger). Ik heb al maanden nauwelijks zin en mijn man heeft nu ook geen zin meer nu mijn buik zo dik is. 


  AvdS
  Bijdrager
  #10215253 Quote

  Ook hier is het herkenbaar. Van mij hoeft het ook niet altijd, voor hem wel. Hij vindt me uitermate aantrekkelijk nu ik zwanger ben, vooral met m’n groter wordende borsten hahaha 

  wel merk ik dat het allemaal niet zo soepel meer gaat als voorheen, hij merkt dat uiteraard ook wel. Dus we proberen nu ook gewoon regelmatig te knuffelen en dat vinden we beide prima. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct