Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sensitest positief, CB digitaal negatief

 • Auteur
  Berichten
 • #10227862

  Hallo allemaal.

   

  Vanmorgen met ochtendurine met een sensitest (vroege test, 6 dagen) getets. Deze gaf een positief resultaat. Wel licht, maar een streep. 

  Daarna nog een keer getest met een CB met de urine erna.. alleen deze gaf negatief aan. 

  Morgen is mijn NOD. 

  Heeft iemand hier toevallig ervaring mee? 

  Wij zijn overigens voor de 2de bezig. Bij de eerste was ik in de eerste ronde al zwanger. Dit is overigens ook de eerste ronde. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10227886 Quote

  Niet specifiek met de test van sensitest, maar de CB digitaal is niet de meest gevoelige test op de markt. Als je met de sensitest genoeg hcg hebt voor een licht streepje, is de kans groot dat het gewoon nog net niet genoeg is voor de CB om ook positief uit te slaan. Zeker als je daarna nog een keer geplast hebt, omdat de urine doorgaans minder geconcentreerd wordt in de loop van de dag (tenzij je nog niks gedronken hebt of eten met vocht binnen hebt gekregen). Maar zelfs dan kan het dus goed zijn dat de CB digitaal pas een paar dagen later positief uitslaat.

  Als je sensitest gewoon binnen de afleestijd een licht streepje opleverde, ben je gewoon zwanger, gefeliciteerd!

  #10227894 Quote

  Bedankt voor je lieve en goed informerend berichtje!

  ik ga er ook wel een beetje van uit. Maar toch is zo’n digitale test wel fijn om te lezen als er staat: zwanger.

  Morgen ochtend nog maar een testje wagen en kijken of deze ook positief uitslaat! 

   


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10227902 Quote

  Als je nog een keer met de CB wilt testen zou ik nog een paar dagen langer wachten (hcg verdubbelt elke 2-3 dagen), maar de sensitest is volgens mij vrij goedkoop (en komt volgens mij ook vaker in grotere hoeveelheden?) dus zou je best morgen al opnieuw kunnen proberen. De kans bestaat wel dat je dan nog niet zoveel verschil ziet met vandaag, maar dat ligt nogal aan hoe snel het hcg stijgt bij jou. Wie weet heb je morgen al wel een veel duidelijkere streep. 🙂

  #10227949 Quote

  Ja inderdaad. CB is wel erg duur om er een paar tegenaan te gooien he. 

  Raar he, dat dat toch meer vertrouwen geeft dan een goedkopere. 

  Je wilt graag een streep, is er een, twijfel je weer haha. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10228014 Quote

  Haha, niet zo’n last van eigenlijk. Ik vind de testen van CB digitaal juist helemaal niet fijn. Ik heb eerder al een miskraam een een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad, en heb daardoor een heleboel dagen op rij getest om te kijken of het hcg gewoon bleef stijgen of stagneerde of toch gekke dingen ging doen. Met de CB kan je alleen het verschil zien tussen negatief, 1-2weken, 2-3weken en 3+ weken, maar verder zie je dus eigenlijk geen verschil tussen vandaag en morgen (tenzij je dan toevallig van de ene categorie naar de volgende gaat, maar typisch zie je dus maar 1x per week verschil). Nou zou ik zeggen dat elke dag testen misschien wel wat veel is, maar vaker dan 1x per week een stijgende lijn zien vond ik wel prettig. Doe mij dus maar gewoon streepjes, al test ik dus ook door tot ik een dikke vette overduidelijke 2e streep heb. 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  JomieJW
  Bijdrager
  #10228277 Quote

  Eens met bovenstaande reacties. Als je al zo’n licht streepje hebt bij de sensitest early, dan gaat CB niet positief uitslaan. Reden daarvoor is, is dat deze een heel stuk minder gevoelig is! Hebben ontzettend veel vrouwen last van 😉 Ik testte met de sensitest early ongeveer 6 dagen voor NOD al vrij positief, twee dagen later met CB 1-2 weken. Dus zat blijkbaar pas in mijn derde week zwangerschap (onregelmatige cyclus, dus wist niet dat ik al heel vroeg testte). Maar die sensitest was ook al best duidelijk twee dagen voor de CB. Nu heb ik in mijn zwangerschappen altijd heel snel een hoog hCG gehalte, waardoor ik sneller positief test. Heel fijn met testen, maar vanaf week 6 niet meer zo leuk aangezien k dan hele dagen boven de wc hang 😉 Als jij gewoon een normaal stijgend hCG hebt, dan zou je rond je Nod zeker met CB positief moeten testen. Voor die tijd zou ik het even bij sensitest houden!


  Daniëllebritt
  Bijdrager
  #10228688 Quote

  En heb je al opnieuw getest? 


  Sanne1979
  Bijdrager
  #10228726 Quote

  Zelf ook de early test van Sensitest een paar keer gebruikt en hij klopte altijd. Vind het fijne testen. 

  Gefeliciteerd 🎉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct