Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sex Na Miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10413818

  Hoi dames.

  Helaas heb ik 3 weken geleden een miskraam gehad en vlak daarna een curretage ondergaan.

  Ik verloor de eerste week best veel bloed. Er bleek nog iets achter gebleven te zijn. Heb toen medicatie gekregen om het oo te wekken dat het er vanzelf uit zou komen. Dit was niet het geval. Ziekenhuis wou mijn lichaam 2 weken de kans geven om het zelf op te lossen (as vrijdag zitten we op 2 weken). Maar inmiddels is het vers bloeden gestopt. Goed teken hoop ik. Eoms nog wat oud bloed.

  Gister sex gehad met mijn vriend. Maar vanochtend dacht ik ineens shit mocht dit eigenlijk wel. Helemaal niet bij stil gestaan. As vrijdag moet ik naar het ziekenhuis voor een echo om te kijken of alles er nu wel uit is. 

  Vind het nogal wat om nu het ziekenhuis te bellen en te zeggen dat ik sex heb gehad.. maar toch zit ik er nu wel mee. Best dom van mijzelf maar kan het niet terugdraaien en heb er simpelweg echt niet bij stil gestaan. 

  Zit er dus heel erg over in of het wel mocht…


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10413828 Quote

  Volgens mij is seks sowieso iets wat ze je niet kunnen verbieden, maar onverstandig zolang je nog bloedverlies hebt i.v.m. infectiegevaar. Zolang je bloed staat je baarmoedermond namelijk nog een beetje open, en ben je dus kwetsbaarder. Ik heb zelf gewacht tot ik ruim een week geen druppel meer verloren had, maar op een gegeven moment is het natuurlijk een beetje twijfelachtig van wat nou nog telt als bloedverlies en wat niet. Ik heb ook heel veel bloedverlies gehad bij mijn laatste miskraam en ben enkele dagen na de curettage opgenomen geweest in het ziekenhuis met infectie (terwijl wij toen al ruim een maand niks meer gedaan hadden door alles wat eraan vooraf ging, dus daar kon het niet aan liggen), dus wij waren denk ik wel aan de voorzichtige kant hiermee, en willen ook pas weer zwanger proberen te worden als mijn hb weer in orde is.

  Eventueel zou je kunnen bellen om te vragen hoeveel bloedverlies nog telt als een verhoogd risico op infectie bij in bad gaan en seks hebben.

  En sterkte nog met de miskraam! <3


  Tesssa
  Bijdrager
  #10413840 Quote

  Mij werd toen verteld dat ik moest wachten met sex en zwemmen etc als het (rode) bloedverlies gestopt is. Dus als er geen vers bloed meer komt.

  Als ik je verhaal zo lees, zit je aan de veilige kant en hoef je je geen zorgen te maken dat je iets hebt gedaan wat ‘niet mag’. 

  #10413917 Quote

  Ik mocht geen seks hebben tot mijn slijm helemaal doorzichtig was..

  #10414022 Quote

  Ik heb toch even de gynaecoloog gebeld 🙈

  Voor nu eerst niet erg. Gewoon de na echo van as vrijdag even afwachten. Maar nu eerst even niet meer doen zei de gynaecoloog. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct