Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sinds kort huilen bij het naar bed brengen

 • Auteur
  Berichten

 • Suze Cnossen
  Bijdrager
  #5715334

  dag iedereen,

  Hopelijk herkent iemand dit probleem, en kan mij adviseren…

  Onze dochter is een voorbeeldige slaapster, dus dit is zeker geen klacht, meer onzekerheid en vraag.

  Sinds een week of 3/4 is ze ineens gaan huilen bij het naar bed brengen. Dit geldt voor alle slaapjes, en was van de een op de andere dag, en ’s avonds het ergst.

  Sophie is nu 17 weken, gecorrigeerd 12 en verder een vrolijk meisje. Ze slaapt sinds week 6 ingebakerd in de Pacco doek en slaapt verder erg goed. In de ochtend doet ze 2 slaapjes van een uurtje, een middagdutje van 2-3 uur en eind van de dag nog een powernap, maar net als veel andere baby’s is eind van de dag vaak een moeilijk moment om in slaap te komen dus soms lukt dat dutje niet.

  De laatste voeding krijgt ze tussen 17:30-18:00 en 19:00 ligt ze echt op bed. Ze slaapt dan al weken door tot 03:00/04:00 uur en na de nachtvoeding weer tot 07:00/07:30.

  We zijn hier heel blij mee, volgen haar in haar behoeften (voeding en slaap) en weten goed te reageren op haar wakkertijd. Daarom is het ons een enorm raadsel waarom ze ineens zo is gaan huilen bij het naar bed brengen. We hebben een heel duidelijk bedritueeltje bij alle slaapjes en daar niets in gewijzigd.

  Ook is er niets anders in haar kamertje, of aan haar kleding. We denken dat het haar ontwikkeling moet zijn? Of dat ze toch ineens iets negatiefs associeerd met naar bed gaan, we haar mischien een keer te lang hebben laten jengelen?

  Ik en mijn man vinden laten huilen echt onzin en het werkt ook niet bij onze dochter. Ze raakt vreselijk overstuur, stokt haar adem en gaat spugen. Als ze echt huilt dan is er iets.

  Dus, bij het slapen gaan huilt en jammert ze, we leggen haar dan toch in bed als ze redelijk rustig is, en zeggen zoals altijd; lekker slapen tot strakkies. Als ze dan verder huilt lopen we in een tijdsbestek van 5-15 minuten nog 1,2,3,4 keer terug, speentje, troosten, weer weggaan en uiteindelijk valt ze altijd in slaap.

  We leggen haar moe maar wakker weg en nooit later dan 1,5 uur na wakker worden, ze is vaak binnen een uurtje al moe.

  We hopen nu dat, als we haar blijven troosten en laten zien dat we er zijn, dit gewoon overgaat.

  Wie heeft tips, adviezen?

  Dank alvast!!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct