Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaap issue

 • Auteur
  Berichten
 • #10497600

  Onze zoon is altijd al een moeilijke slaper geweest, aar her gaat sinds 2 maanden super goed. Tot gisteren, toen hij sliep voor zijn middagslaapje is er een schilderij op zijn kamer gevallen, hij is zich dood geschrokken uiteraard, we hebben meerdere malen uitgelegd dat het het schilderij was dat dit geluid veroorzaakte, maar hij wil dus ineens niet meer slapen, zodra we de kamer uitlopen zet die het op een schreeuwen, iemand tips hiervoor? Vannacht was het 0100 voor die sliep en weer 0630 wakker..


  Rnee
  Bijdrager
  #10497650 Quote

  Arm manneke, hij zal inderdaad goed geschrokken zijn. Onze zoon van 2 is ook een lastige slaper, maar zonder directe aanleiding.

  Bij hem helpt het als iemand bij hem op de kamer blijft tot hij slaapt (niks zeggen, alleen maar aanwezig zijn in het donker) of we blijven op dezelfde etage en verzekeren hem ervan dat we in de buurt zijn. Meestal slaapt hij binnen een uurtje.

  Als je dat lukt, kun je het na een paar dagen gaan afbouwen. Dus eerst op de kamer, dan telkens iets meer schuiven richting gang, uit de kamer maar in de buurt, op de bovenetage steeds iets verder weg en uiteindelijk helemaal weg.

  Hopelijk heb je hier iets aan!
  Succes

  #10497731 Quote

  Ja is zeker geschrokken ja.

  Wij hebben die “fase” al gehad inderdaad, uren op een stoel in zijn kamer gezeten, uiteindelijk zijn wij gaan stofzuigen op de overloop waardoor hij wist dat wij er waren. Dat bouwde redelijk snel af tot beneden stofzuigen en vervolgens helemaal niet meer..

   

  We hebben nu kinderliedjes aangezet op een andere slaapkamer en hij is nu gelukkig in slaap gevallen, hierna weer de stofzuiger proberen om af te bouwen haha..


  Mandarijntje
  Bijdrager
  #10497821 Quote

  Mijn zoontje van twee is verbaal heel sterk. Als er iets gebeurt waar hij van onder de indruk is / schrikt dan wil hij het kwijt. Dan vertelt hij het aan papa, mama, knuffels, oma, iedereen die hij vertrouwd. 

  Zou je wellicht die herhaling / verwerking kunnen opzoeken samen? Misschien iets dat tegen een stootje kan samen op de grond laten vallen een paar keer. Dat de schrik eraf gaat? Misschien zelfs plezier ontstaat (hoeft niet natuurlijk).

  Probeer maar wat mee te denken 🙂


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10497822 Quote

  Wat vervelend! Ik zou je aanraden om hem te helpen verwerken door het vaak te vertellen. Als een verhaaltje bedoel ik, zo van je ging lekker slapen in je mooie kamer en opeens boem! En je wist niet wat het was en was erg geschrokken. Maar toen kwam mama/papa en was het gewoon een schilderij dat was gevallen. En die kan nu niet meer vallen want.. en nu kun je fijn slapen in je bedje en dan ga je nadenken over fijne dingen zoals.. zoiets? Zo kan hij het een beetje verwerken en positief afsluiten.

  #10497848 Quote

  Dankjewel voor de reacties! Gaan we vandaag mee beginnen, vannacht vanaf 0330 niet meer geslapen helaas.

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct