Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaap probleem

 • Auteur
  Berichten

 • xEsmeralda
  Bijdrager
  #10070168

  Ik ben moeder van een tweejarig ondeugend meisje. Momenteel ben ik de hele week thuis met haar omdat ik nog geen werk heb. Waar trouwens wel binnenkort verandering in gaat komen waardoor ik waarschijnlijk 3 dagen per week van huis ben en zij dus naar het kinderdagverblijf zal gaan. Overdag doet mijn dochter nog 1 dutje van meestal 1,5 uur. Sinds deze week protesteert zij hevig om na die 1,5 uur wakker te worden. Dit wil ze absoluut niet en gaat dan dus ook wanneer we weer beneden zijn gewoon verder slapen op de bank. Ze is altijd al een moeilijke slaper geweest in de zin van dat ze ook s’avonds vaak om half 10/10 uur slaapt. Veel te laat natuurlijk voor nog maar een peuter. Maar haar eerder op bed krijgen lukt absoluut niet en ook hierbij protesteert zij hevig. Haar laten huilen in bed heeft geen zin dit hebben we al een paar keer geprobeerd maar ze presteert het echt om het dan net zo lang vol te houden totdat wij naar bed gaan (niet te doen dus) Ik weet het ook wel en heb ook al vaak de tip gekregen om gewoon vol te houden en haar niet haar zin te geven maar dit is lichamelijk niet op te brengen. Ik sta er in het bedritueel meestal alleen voor. Mijn vriend heeft lange werkdagen en sport daarnaast s’avonds ook nog in de sportschool. Ik zit dus echt met een dilemma. Moet ik de middagslaapjes proberen over te gaan slaan zodat ze s’avonds misschien ook eerder naar bed gaat? Of moet ik het zo laten en hopen dat dit slaap probleem misschien gaat veranderen wanneer ik weer werk en zij naar het kinderdagverblijf gaat? 

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen want ik zit er erg mee. 


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #10070212 Quote

  Hoe laat gaat ze nu naar bed smiddags? Het zou ideaal zijn 5 uur na het wakker worden en daarna 5 uur later weer naar bed voor de nacht. Redden jullie dat?

  Wat vermoeiend zeg 🙁


  xEsmeralda
  Bijdrager
  #10070250 Quote

  Hoi! 

  Ze gaat meestal rond 1 uur, half 2 naar bed s’middags en daar dan 1,5 uur bijtellen. En 5 uur later weer naar bed dan zou je rond een uur of 8 uitkomen echt een prima tijd vind ik zelf! Maar helaas ze laat het niet niet toe.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct