Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapcoach

 • Auteur
  Berichten

 • Linniee
  Bijdrager
  #10302062

  Goedemorgen!

  Wij blijven maar stoeien met onze zoon betreft slapen. Hij is 6 maanden en er is nog weinig ritme omdat hij steeds hazenslaapjes doet. Ook heeft hij moeite met inslapen en is rond de klok van 5:00 uur wakker. Hij is duidelijk niet uitgerust, maar oververmoeid. We krijgen het maar niet doorbroken.

  Daarom willen we graag een slaapcoach in de arm gaan nemen. 
  Wie heeft hier ervaringen mee en hoe is het bevallen? Heeft het jullie iets opgeleverd? Kunnen jullie nog iemand aanbevelen? 

  Dank je wel alvast!


  AnnetteJA
  Bijdrager
  #10302063 Quote

  oh ik herken dit zo bij mijn dochter, zij is nu 5,5 maand. Inslapen lukt haar niet zelfstandig, doet alleen hazeslaapjes (tenzij we gaan wandelen met haar) en s nachts doorslapen is ook nog zeldzaam. Een ritme is heel lastig erin te krijgen…

  ze is vaak ook vermoeid en huilerig…

  ook wij willen slaaptraining in gaan zetten middels een slaapcoach. Dus ik lees even mee met ervaringen. Of tips hoe dit te doorbreken 🙂 

   


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10302072 Quote

  Oh grappig ik had dit topic nog niet gezien maar open toevallig net iets soortgelijks. Ik lees even mee. 


  jojotjuh
  Bijdrager
  #10302114 Quote

  Goedemorgen!

  Wij hebben ook zo lopen tobben met onze dochter. Ze is nu ruim 7 maanden en het was vanaf 4 maanden opeens een groot drama. Hier gaan de slaapjes tegenwoordig allemaal in bed, overdag iig zonder te huilen en ’s avonds soms nog wat verdriet maar ze valt zelf in slaap.
  Wij hebben de slaapgidsen van snuggles & dreams gebruikt. Hier staan heel erg veel handige tips en schema’s bij die je kan gebruiken. Ook verschillende slaaptrainingen. 

  Wij houden nu het schema aan na een telefonisch consult slaapt onze dochter de meeste nachten door. Zeker het geld waard geweest!

  Succes, ik weet hoe ontzettend vermoeiend het is.


  EH
  Bijdrager
  #10302136 Quote

  Goedemorgen,

  Hier ook een moeilijke slaper. Zo’n 10 maanden lang heb ik (ik doe de nachten alleen, wegens omstandigheden van mijn man) maximaal 2 à 3 uur slaap per nacht gehad, en dan ook nog verspreid over de nacht, dus niet aan één stuk. En dan ook werken en overdag niet een dutje kunnen doen.

  Wij hebben een slaapcoach ingezet en sindsdien gaat het stukken beter. Nog altijd zijn er nachten (en dagen) dat onze kleine vent kort slaapt/veel wakker wordt, maar over het algemeen slaapt hij de nachten nu door tot een uur of 5/half 6, dan aan de borst en dan nog even verder slapen.

  Op een gegeven moment wil ik deze (extra) borstvoeding in de vroege ochtend ook afschaffen, maar voor nu ben ik al heel blij met hoe het gaat en laat ik het even zo. Tot ik zelf voldoende tot rust ben gekomen en voel dat ik het aankan on deze laatste horde te nemen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat wij gewoon de “pech” hebben dat ons zoontje een vroege vogel is en dan is dat gewoon zo.

  De slaapcoaching hield in principe gecontroleerd huilen in. Maar het gaat veel meer om je eigen stabiliteit, kracht en vooral vertrouwen rondom het slapen naar je baby toe. En de coaching die wij hebben ontvangen daarbij heeft mij ontzettend gesteund en heeft gezorgd dat wij nu zijn waar we zijn!

  Deze slaapcoach heet Aisha Scheuer, van Bewust Kindercoaching. Mocht je de precieze website en contactgegevens willen dan hoor ik het graag.

  Hopelijk kun je hier wat mee. Succes!!

  Groet, Eline.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct