Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapdingetje

 • Auteur
  Berichten

 • Dijker
  Bijdrager
  #10430508

  Door verbouwing slapen wij (al sinds geboorte) nog steeds met de kleine van nu ruim 2 op 1 kamer. Hij is zijn ledikant, ondertussen, en wij gewoon in ons bed. Dat ging altijd redelijk goed.

  Maar nu heeft onze kleine bedacht dat als wij naar bed gaan, hij uit zijn ledikant klimt en bij ons in bed wil slapen. Het liefst er tussenin. Met een bed van 1.20 is dit natuurlijk niet een erg groot succes 😉 

  Ik heb het idee dat hij dit in zijn slaap doet, maar weet ik niet 100% zeker. Wel weet ik dat we vorige week elke avond hem terug hebben gestopt in bed, met als gevolg dat hij echt wakker word en niet meer kan/wil slapen. En vervolgens zijn we allemaal 3á4 uur wakker, midden in de nacht. Dit is voor niemand goed en na het zo’n 7 nachten geprobeerd te hebben, is dit volgens mij niet de oplossing.

  Het lastige is natuurlijk dat hij in onze kamer slaapt en dit verwacht ik ook nog wel zo’n 6 maanden. 

  Heeft iemand tips om er toch voor te zorgen dat hij lekker in zijn eigen bed blijft? Wij zijn nu wel op zo’n punt dat we zeggen, nou dan maar gewoon met zijn allen in 1 bed en het komt wel als hij straks zijn eigen kamer heeft.. Maar heel ideaal is het natuurlijk niet. 

  #10430558 Quote

  Bedoel je met een ledikant een gewoon peuterbed/eenpersoonsbed, of echt een babyledikant? In het laatste geval zou je misschien kunnen kijken of hij niet de vrijheid van een normaal bed wil, dan zou je kunnen proberen de lattenbodem met het matras erop op de grond te leggen. 

  Kun je niet een camera lenen van iemand, zodat je kunt zien wanneer het gebeurt. Schijnbaar gebeurt slaapwandelen ca. 2 uur na het in slaap vallen en dan zou je kunnen proberen hem net voor dat moment even wakker te maken, slokje drinken en weer slapen. Misschien dat dat wel werkt en hij gelijk weer gaat slapen 

  Misschien toch een beloningskaart als je dan merkt dat hij wel gewoon wakker is. Dat je hem voor het slapengaan uitlegt dat hij een sticker mag plakken als hij in zijn eigen bedje slaapt.

  Succes!


  Galileo
  Bijdrager
  #10431299 Quote

  Beetje ‘out of the box’ maar als hij in een ledikant slaapt, zou je kunnen kijken wat er gebeurt als je een laken over de. overkant spant. Dan wordt hij fysiek een beetje tegen gehouden.


  Dijker
  Bijdrager
  #10434366 Quote

  Sorry dat duurde even..

  Met een ledikant bedoel ik een peuterbed, met aan 1 kant tralies en de andere kant open. Tot pakweg een week geleden zat daar nog een half hek, zodat hij er zelf in/uit kan. 

  Uit een ledikant met alleen maar tralies ontsnapt hij (leest; klimt eruit) en met een slaapzak vind ik dat doodeng, straks valt ‘ie op zijn hoofd. 

  Vanmorgen gesproken met een slaapcoach en die zegt dat hij te jong is voor zo’n open bed, die verantwoordelijkheid zou hij nog niet aankunnen.. Slaaptraining heeft volgens haar weinig toegevoegde waarde zonder een ledikant met aan beide kanten tralies. Maar ja, kind is bijna 1 meter en klimt eruit. 

  Slokje water en wakker maken durf ik niet aan, want juist als hij in beweging komt wil hij ons bed in.. Afgelopen 3 nachten is het 1 nacht niet gebeurd, maar toen had hij overdag ook niet geslapen. Overdag gaat het overigens gewoon goed en slaapt hij in zijn eigen bed, hij begint ’s avonds ook in zijn eigen bed. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct