Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapgebrek Onzekerheid

 • Auteur
  Berichten

 • Cindy Havinga
  Bijdrager
  #10205735

  Mijn zoontje is nu 7 weken en een paar dagen.
  En hij vindt het t fijnst om bij mij in slaap te vallen. Omdat ik dan amper tijd heb om nog uets te kunnen doen ben ik een tijdje terug begonnen met hem meer te laten slapen in zijn eigen bedje. Dit was echt een ramp, anderhalf uur jengelen voor 15 minuten slaap. Toen ontdekte ik dat als ik hem, nadat hij bij mij in slaap viel, op zijn buik in de box legde hij lekker verder sliep. Dus dit deden we dan ook overdag. en hier had ik voor mezelf dan ook een ritme in gevonden. Nu is hij in ruim een week tijd verschoven van prima verhouding slapen – wakker zijn overdag naar helemaal biet slapen overdag en nu afgelopen 3 dagen naar continu slapen overdag. Waardoor de afgelopen 4-5 nachten erg slecht waren. Waar hij voorheen om de 3 uur kwam en soms zelfs eens een keer 4,5 uur tussen een voeding liet komt hij nu soms om de 2 uur of ligt hij huilend wakker. Als ik hem oppak en knuffel valt hij geregeld bij mij in slaap, als ik hem terug leg is hij na 15 minuten alweer wakker. Ik hoop dat dit een fase is. En waarschijnlijk is het aan mijn slaapgebrek te wijten, maar ik blijf maar huilen de laatste dagen. Ik word er zo onzeker van en ga me ineens van alles afvragen. Doe ik het wel goed? Moet ik hem meer ritme bieden? Moet ik hem laten huilen snachts? En door mijn slaapgebrek word ik eigenlijk ineens onzeker over alles. 
   
  Ik vraag me dan ook af hoe ik de nachten weer beter kan maken? Moet ik hem overdag dan wakker houden? Ik maak hem al wakker na 3 uurtjes na een voeding. Ik ga met hem wandelen met de kap open zodat hij veel kan bekijken, Ik speel met hem maar na een voeding valt hij vrijwel direct bij het boeren in slaap. 
   
  Vannacht heb ik hem na veel huilen vanaf 4 uur snachts maar weer bij me genomen en dan slaapt hij zo weer tot 06.00 uur. Terwijl de vorige voeding 02.00 uur was. Dus hij kan wel langere tijd tussen een voeding laten. Gevolg is dat ik vannacht maar weer 3 uurtjes heb geslapen en dit begint op te breken… 

  #10205777 Quote

  Hoi!

   

  heel herkenbaar. Zowel de fase van je kleintje als van jou. Ik denk dat je zoontje een sprongetje heeft/krijgt. Dat zijn fases waar je kind door heen gaat. Die fases waarin ik mijn dochtertje totaal niet meer begreep of rustig kreeg zoals ik altijd deed, wat mij erg onzeker en verdrietig maakte als jonge moeder. Toen ok het boek oei ik groei kocht.. en meer over deze fases las kon ik het wat meer begrijpen en loslaten. Qua vermoeidheid voor jezelf, kan je overdag wat kleine rustmomenten/slaapmomebten nemen als je zoontje slaapt? En gaat je partner er snachts ook uit? 

   

  Ik wilde in het begin mijn man sparen omdat hij moest werken de volgende dag, maar dat brak mij uiteindelijk ook op, omdat moeder zijn ook een fulltime job is. We hebben het toen wat meer verdeeld zodat ik ook eens kon blijven liggen en mijn rust kon nemen.


  Cindy Havinga
  Bijdrager
  #10205880 Quote

  Bedankt voor je reactie. 

  Ik heb idd de oei ik groei app gedownload om de sprongetjes te volgen. 

  Ook spaar ik mijn man idd. Hij moet ik werd weer werken. En ik geef borstvoeding dus kan hij snachts niet zo heel veel doen. Wel als hij huilt om een andere reden dan honger idd. 

  Fijn dat iemand het begrijpt. Ik was/ ben zo verdrietig en daardoor meteen weer onzeker. 

  Ik ga wat meer gebruik maken van de hulp van mijn ouders zodat ik overdag wat meer kan bijslapen. Hij slaapt overdag immers alleen echt goed als hij bij me ligt. 

   


  RomyVM
  Bijdrager
  #10205916 Quote

  Waarom maak je hem overdag na 3 uur wakker voor een voeding?? Lekker laten slapen!!! Hij komt wel als hij honger heeft, geeft toch niet als dat een half uurtje/uurtje later is?

  Nooooooit aan slapende kinderen zitten is mijn tip 😉


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10206038 Quote

  Klinkt als een sprongetje, dan heb je net een lekker ritme en komt er een sprongetje en verandert alles weer. Niet onzeker zijn! Het is een fase en die gaat weer over en jij doet alles voor kindje, dat kan nooit verkeerd zijn. Wees lief voor jezelf en vraag hulp inderdaad. Even bijtanken doet wonderen. Een baby is niet niks, of ze nu makkelijk zijn of niet. Het verandert gewoon je leven.

  Sterkte en echt: het is een fase dus het gaat ook weer voorbij! 🙂


  Elln
  Bijdrager
  #10206061 Quote

  Klinkt idd als een sprongetje 

  weet niet of je wilt gaan kolven? Zo kan je man snachts een flesje geven. 

  Wat ik altijd doe bij mijn zoontje als hij middenin een sprong zit is mijn hand op zijn oor leggen, zo wordt hij rustig en valt dan vaak wel snel in slaap. 

   

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct