Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapjes overdag

 • Auteur
  Berichten

 • Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10267730

  Hoi allemaal, 

  Mijn ukkie is nu 4 weken oud. De eerste week sliep ze heerlijk in haar bedje overdag. Helaas heeft dat niet aangehouden, want sindsdien gaat het slapen overdag zeer moeizaam. Ik heb al meerdere dingen geprobeerd. Wakker wegleggen in haar bedje is nooit een succes, maar als ik haar slapend weg leg wordt ze eigenlijk ook altijd wakker, met als gevolg een overstuur kind dat weer moeilijk rustig te krijgen is. Ze wilt bijna alleen slapen in de draagzak of bij mij op de buik. Onze meid wilt ook niet in de wandelwagen of maxi cosi. 

  Heeft iemand tips ? Wordt dit vanzelf beter? Of kunnen we wat anders doen ? 

  #10267734 Quote

  Hoort erbij! Ons zoontje wilde ook altijd het liefste bij ons slapen, inmiddels is hij drie maanden oud en slaapt overdag bijna altijd in zijn eigen bedje en s nachts in zijn wieg bij ons op de kamer.


  GebruikerEM
  Bijdrager
  #10267770 Quote

  Hoort er idd bij. Dan heeft ze echt behoefte aan jou/mama. Ik heb mijn hele verlof bij elk slaapje overdag mijn zoontje bovenop mij gehad. Hij wildr gewoon niet in bed slapen, behalve de nachten. Ik heb er maar gewoon aan toegegeven (draagzak wilde hij niet). Nu is hij 18 maanden en verlang ik er stiekem nog weleens naar terug. Geef haar die geborgenheid als ze die nodig heeft. 

  #10267941 Quote

  Hoi! Hier was het precies hetzelfde, onze dochter wou overdag alleen maar bij mij slapen, Snachts wel in haar wiegje. Ik dacht dat het nooit goed zou komen haha, maar op een gegeven moment sliep ze overdag in de kinderwagen en sinds 3 weken, toen ze bijna 4 maand was, slaapt ze overdag ook boven! En het gaat supergoed! Komt dus echt vanzelf! Je kindje heeft gewoon de eerste tijd heel veel behoefte om bij je te zijn!


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10267959 Quote

  Bij vier weken hadden wij helemaal geen ritme. Ik volgde hem gewoon,.. wanneer hij honger had, wilde slapen etc. Dat slapen kom bij mij zijn, of in de box, of in bed etc. Ik had niet de behoefte om daar echt structuur in aan te brengen. Als je kleintje je nodig heeft, gewoon lekker dicht bij je houden!


  JenniferJ
  Bijdrager
  #10268103 Quote

  Wij hadden het zelfde. Ria Blom methode toegepast. Er loopt hier nog een peuter van bijna 3 jaar rond dn het was niet t3 doen om uren achter elkaar met baby oo de arm of draagdoek te lopen. 

  Methode heeft ons erg geholpen. Goed kijken naar de signalen van vermoeidheid is heel belangrijk.

  Na 3 dagen slaapt baby alle slaapjes in haar eigen bed. Is ze goed uitgerust km te drinken en lijkt een tevreden baby

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct