Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapjes Overdag 5

 • Auteur
  Berichten

 • liesforum
  Bijdrager
  #10515482

  Wij hebben een baby van 11 weken die tot nu toe alleen maar in onze armen of draagzak sliep, nu ik bijna weer gaan werken probeer ik hem te leren slapen in bed. In bed of in de kinderwagen doet hij slaapjes van 25-30 minuten. Vandaag heeft hij op dit tijdstip (16.00 uur)  3x 30 minuten geslapen sinds 8 uur vanochtend en is wel erg moe (huilen). Ik weet dat de opa’s en oma’s niet met de draagzak gaan lopen en met onze peuter erbij ook de tijd niet hebben om hem in hun armen te laten slapen. Ik zit eigenlijk een beetje met mijn handen in mijn haar hoe ik de korte dutjes kan oplossen. Ik probeer al gelijk speentje te geven, sussen of aaien maar helaas het blijven korte dutjes. Gek genoeg kon hij de eerste keren dat ik het oefenende wel soms 45 minuten en zelfs een keer 1,5 uur slapen maar de dutjes worden alleen maar korter. Eerder op bed leggen heeft geen nut dan valt hij gewoon niet in slaap. In de draagzak sliep hij gister wel bijvoorbeeld 3 uur nadat hij in de ochtend 2 x 30 minuten had geslapen.

  Wat ik lastig vind op internet is dat je overal wat anders vind qua hoeveel uur slaap ze overdag nodig hebben. We hebben nog totaal geen ritme omdat elke nacht anders verloopt, maar hij slaapt over het algemeen met 2 x nachtvoeding zo’n 11 uur ‘s nachts. Vannacht had hij opeens ook steeds een speen nodig na zijn eerste slaapcyclus dus dit lijkt niet helemaal de goede kant op de gaan😅

  Voor iemand herkenbaar en goede tips?


  liesforum
  Bijdrager
  #10515486 Quote

  Nog aanvullend we bakeren soort van in (puckababy piep). Hij drinkt 6×120 (135 ml) op een dag met steeds 4 uur er tussen. Meestal laat hij er ’s nachts 1x 5 uur tussen en 1x 4 heel soms een meer langer. Hij valt ’s nachts na de voeding in slaap en dan leggen we hem slapend in bed. 


  Klijn
  Bijdrager
  #10515519 Quote

  1: Laat je niet gek maken door alle verschillende richtlijnen en adviezen. Elk kindje is anders en daarom kun je geen peil trekken op wat “hoort”.

  2: Ga zo door, je doet het goed, mama. Ga door met oefenen, neem voor lief hoe het gaat. Er verandert in de eerste maanden zo veel en zo snel, dat ook dit weer beter zal gaan. Het belangrijkste is dat je het beste wilt voor je kindje. Gun hem zijn slaap in de draagzak als dat nodig is, ook al kan dat straks niet meer altijd. In mijn ervaring vinden die kleintjes vanzelf wel weer een nieuwe weg als ze in een nieuwe situatie terecht komen =)

   

  Ik zit zelf in een soortgelijke situatie. Ons zoontje is iets ouder (bijna 15wk) en ik ga over 2 weken weer werken (en heb ook een peuter van bijna 3 jaar). Ons ukkie slaapt ook hooguit 30 minuten per keer in zijn bed overdag, terwijl het eerder ook beter ging. Wij proberen het elke keer gewoon opnieuw, en lukt het niet meer, dan komt hij lekker bij papa of mama, of als hij uitgerust lijkt gaan we lekker spelen. Ik heb er vertrouwen in dat het vanzelf een keer op zijn plek valt, als hij er aan toe is om slaapcyclussen aan elkaar te koppelen.

   

  Als je echt heel graag meer zou willen doen, zou je bijvoorbeeld nog wel aan een white noise apparaatje kunnen denken. Het schijnt voor veel baby’s enorm goed te werken, en maakt het makkelijker om weer in slaap te sukkelen als ze na 1 cyclus wakker dreigen te worden.


  liesforum
  Bijdrager
  #10515563 Quote

  Bedankt voor je reactie! Ja mijn gevoel zegt ook blijven doorgaan en zorgen dat er wel een lang slaapje is op de dag in de draagzak. Vindt het wel spannend hoe de opa’s en oma’s dit gaan doen. Maar beste is idd maar op vertrouwen dat het vanzelf beter zal gaan


  liesforum
  Bijdrager
  #10515564 Quote

  Bedankt voor je reactie! Ja mijn gevoel zegt ook blijven doorgaan en zorgen dat er wel een lang slaapje is op de dag in de draagzak. Vindt het wel spannend hoe de opa’s en oma’s dit gaan doen. Maar beste is idd maar op vertrouwen dat het vanzelf beter zal gaan

  #10515829 Quote

  Dit is heel normaal voor zo een ukkie. 
  Zelf leren slapen kan pas vanaf 4 maanden. En korte dutjes zijn normaal. Slapen moet je leren. Maar als je maar twee maanden op de wereld bent is hetlogisch dat dat niet likt. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct