Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapproblemen 2 jaar

 • Auteur
  Berichten

 • BoysmomL
  Bijdrager
  #10217803

  Ik heb een zoon van net 2 jaar en op dit moment ervaren wij slaapproblemen. Even de geschiedenis in het kort:

  - geboorte tot 6 mnd: prima slaper. Rustig zelf in slaap vallen en alleen wakker worden voor voeding of doorslapen.

  - 6 mnd tot 11 mnd: hele slechte slaper. Elk uur wakker en langere tijd s nachts wakker. Achteraf gevolg van continue oorpijn en daarna aangeleerd slecht slaappatroon. Kunnen doorbreken door osteopaat en zeer vast patroon aan te houden.

  - 11 mnd tot 22 mnd: wisselende slaper. Doorslapen nauwelijks maar 1 tot 3 keer wakker maar weer lekker doorslapen met aai over zijn bol.

  - 22 mnd tot nu: slecht! Nieuw is problemen met inslaapvallen (krijssen, schreeuwen, ontroostbaar) die de hele avond aanhouden. Enige manier om te voorkomen is bij hem zitten en dan gaat het enigszins rustig en binnen 30 min. Hij wordt daarna standaard wakker tussen 22.30u – 1.30u en slaapt dan alleen verder tussen ons in. Aan de ene kant geen probleem, aan de andere kant vinden wij het zielig en vreemd dat hij niet de rust heeft weer fijn zelf in slaap te vallen. Hij doet nog een middagslaap en dat is 9 vd 10x geen enkel probleem. Ik leg hem neer en hij gaat heerlijk slapen.

  Wij hebben nu Kindival van VSM in huis gehaald. We houden bovendien vast aan het ritueel en proberen vanaf het avondeten geen prikkels meer toe te voegen in de vorm van weg gaan of tv kijken. Verder zouden wij het niet meer weten.. Is een iemand die misschien tips heeft of een ervaring heeft om te delen?

  Groeten MoederL


  W83
  Bijdrager
  #10218190 Quote

  Om een beter beeld te krijgen, wat doet hij overdag? Raakt hij genoeg zijn energie kwijt? 


  BoysmomL
  Bijdrager
  #10218769 Quote

  Bedankt voor je reactie! 

  Overdag is hij heel actief. We zijn veel buiten (speeltuin, strand, bos, kinderboerderij) en hij rijdt ook flinke afstanden op zijn loopfiets. In de ochtend doe ik vaak een grote activiteit en in de middag wat meer in en rondom het huis. Ook binnen in huis is hij lekker actief maar hij kan ook zo een uur met al zijn auto’s / vliegtuigen / puzzels spelen.

  Om rustig de dag af te sluiten doen wij vanaf 17.00u geen schermen meer. Overdag kijkt hij 30 min Nijntje of Sesamstraat en verder niks. Wij doen elke avond hetzelfde ritueel met even samen spelen (stoeien, knuffelen, gek doen), uitgebreid douchen, pijama aan en tandenpoetsen, boekje en slapen. Hij vindt dat ook heel fijn en tot en met het boekje lezen gaat alles nog prima en rustig.

  Vannacht lag hij weer bij ons en als ik hem dan bekijk dan hoor ik hem mompelen, zingen, draaien, schrikken, etc. Hij draait enorm veel en ik denk dat hij daar dan dus ook veel van wakker wordt. Het lijkt echt verwerken van prikkels maar die proberen we al te verminderen door het rustige afsluiten van de dag en door de dag door te spreken met hem.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct