Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapproblemen 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10208021

  Wij hebben een zoontje van bijna 2 jaar oud. Vanaf zijn geboorte heeft hij zelden echt doorgeslapen. Alle tips welke je maar kan bedenken (andere voeding, bedje draaien, bedritueel, niet te gezellig maken, laten huilen, muziekje, lampje, etc ) zijn geprobeerd.

  Ook is er iemand van het consultatiebureau bij ons geweest om alles door te nemen zoals zijn dagritme, voedingspatroon, noem het maar op.

  Ook dit heeft niet het gewenste effect gehad.

  Het inslapen is eigenlijk nooit het probleem geweest, dit gaat altijd goed in zijn eigen bedje. Alleen na 4 uur slapen wordt hij wakker en gaat gewoon niet meer slapen. Iedere keer wil hij dan weer drinken en valt dan weer in slaap om dan rond 23:30uur weer te komen.

  Laten huilen wil ook niet lukken. hij heeft zichzelf aangeleerd om te kunnen spugen als hij echt aandacht wil. Dit doet hij dan ook. Waardoor je wel moet komen om zijn bed te verschonen.

  Als hij dan weer slaapt, dan is het meestal rond 4 uur dat hij weer wakker is en weer wil drinken. 

  Omdat het voor ons niet meer ging en toch een paar uurtjes slaap te pakken te krijgen hebben wij hem uiteindelijk weer bij ons in bed genomen. Maar ook hier slaapt hij erg onrustig en is vaak wakker.

  Omdat we er al zolang inzitten zullen we nu vast dingen doen die we niet moeten doen (zoals bij ons in bed nemen), maar op een gegeven moment is t batterijtje bij ons samen echt leeg en doe je het toch. 

  Omdat we toch willen proberen om er nu al iets aan te doen gaan we de komende week weer een ultieme poging doen hem de hele nacht in zijn eigen bed te laten slapen, zonder dat hij steeds een fles wil.

  we hebben dit al eerder gedaan en t is een helse week wat vaak een klein stukje resultaat oplevert. Nu hebben we gelezen dat er kinderen zijn die goed gaan op VSM kindival. Dit geef je 4x per dag waardoor de prikkels beter verwerkt kunnen worden. (wij denken dat dit grotendeels ook het probleem is van ons zoontje).

  Zijn er hier mensen die ervaring hebben met dit homeopatische medicijn? Andere tips zijn natuurlijk ook altijd welkom.

  Alvast dank voor de reacties.

  ps. overdag zijn er nooit slaapproblemen. hij slaapt lief in en slaapt rustig door. Helemaal wakker houden overdag, maakt het voor de nachten nog erger.


  Niynti
  Bijdrager
  #10208065 Quote

  Beste mama, wat ontzettend pittig moet dat voor jullie zijn al 2 jaar zo weinig slaap 😖 je houdt zo veel van je kindje, maar slaap is ook echt een levensbehoefte en 2 jaar lang gaat jullie vast niet in de koude kleren zitten.. Ik heb geen ervaring met de VSM druppels wel met Bachbloesemmix dit zijn ook homeopatische druppels, waarvan wij wel het gevoel hadden dat het wat bijdroeg aan de prikkelverwerking. Daarnaast zou ik je, vooral als je juist àlles al hebt geprobeerd, een slaapcoach aan raden. Het klinkt misschien heel sullig.. maar bij ons was het een schot in de roos. We hadden zelf wat blinde vlekken en hebben het een en ander veranderd in ritme en patronen, waardoor we allen weer slapen. Slaap is echt een deal breaker, weet er helaas alles van 😭 Hoop dat jullie spoedig iets vinden dat bijdraagt aan wat meer slaap 🤗


  W83
  Bijdrager
  #10208073 Quote

  Wat pittig voor jullie. Ik heb geen ervaring met de druppels. Ik wil wel een tip geven, misschien hebben jullie het al uitgeprobeerd. Laat een beker water of een flesje water naast het bed staan. Dan kan hij hetzelf pakken. Bij mijn oudste hebben we dat ook een tijdje gedaan, toen ze vaak dorst had aan het begin van de nacht.

  Succes met jullie nieuwe poging!

  #10209967 Quote

  Heeft hij een eigen beker in bed zodat hij kan drinken? Wij hebben een antilek beker in zoontje z’n bed staan zodat die zelf op ieder moment wat kan drinken. Helpt goed voor wat betreft dorst krijgen. 

  #10212998 Quote

  Hee, ik heb met mijn eigen kindje tegen hetzelfde probleem aangelopen. Overdag sliep hij als een roosje maar de nachten waren hels. Hij werd elke nacht heel snel wakker en niks kreeg hem meer in slaap in zijn eigen bedje. Wij hebben een tijdje geleden zulk top advies gekregen. Aangezien hij overdag wel goed sliep maar snachts niet hebben wij de tip gekregen snachts op loop de geluidjes van “how to make my baby sleep” aan te zetten. Zij hebben afspeellijsten met geluiden uit het dagelijks leven. The domestic woomb” heet het volgensmij. Het bleek dus zo te zijn dat deze “dag geluiden” snachts aanzetten wonderen doet. We zetten deze afspeellijst de hele nacht aan op loop en het werkt suuupper goed!!! Elke keer als hij lijkt wakker te worden valt hij gewoon weer in slaap zonder zijn oogjes open te doen. Voor ons heeft het wonderen gedaan en onze nachten zo veel ontspannender gemaakt, ik hoop echt dat het voor jullie net zo goed werkt!!

  https://www.soundsthatmakemybabysleep.com

  liefss


  MirjamMillenaar
  Bijdrager
  #10219673 Quote

  ik lees hier een identiek verhaal maar dan uit 2015…https://www.oudersvannu.nl/forums/onderwerp/slaapproblemen-en-vsm-kindival/

   

  beetje gek?

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct