Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapproblemen en vsm kindival

 • Auteur
  Berichten
 • #5658359

  Hallo allemaal,

  Wij hebben een zoontje van bijna 2,5 jaar oud. Vanaf zijn geboorte heeft hij zelden echt doorgeslapen. (misschien 5x waarvan zo’n 4x bij oma). Alle tips welke je maar kan bedenken (andere voeding, bedje draaien, bedritueel, niet te gezellig maken, laten huilen, muziekje, lampje, etc ) zijn onderhand de revue wel gepasseerd.

  Ook is er iemand van het consultatiebureau bij ons geweest om alles door te nemen zoals zijn dagritme, voedingspatroon, noem het maar op.

  Ook dit heeft niet het gewenste effect gehad.

  Het inslapen is eigenlijk nooit het probleem geweest, dit gaat altijd goed in zijn eigen bedje. Alleen na 2 uur slapen wordt hij wakker en gaat gewoon niet meer slapen. Iedere keer wil hij dan weer drinken en valt dan weer in slaap om dan rond 23:30uur weer te komen.

  Laten huilen wil ook niet lukken. hij heeft zichzelf aangeleerd om te kunnen spugen als hij echt aandacht wil. Dit doet hij dan ook. Waardoor je wel moet komen om zijn bed te verschonen.

  Als hij dan weer slaapt, dan is het meestal rond 4:45uur dat hij weer wakker is en weer wil drinken. Zoals je zult begrijpen willen we dit niet omdat hij iedere keer weer doorweekt is en we dus ook ’s nachts continu luiers moeten verwisselen.

  Omdat het voor ons niet meer ging en toch een paar uurtjes slaap te pakken te krijgen hebben wij hem uiteindelijk weer bij ons in bed genomen. Maar ook hier slaapt hij erg onrustig en is vaak wakker.

  Omdat wij alle opties wel zo’n beetje gehad hebben zijn we nu via de huisarts doorverwezen naar een slaapcentrum voor kinderen. Zij gaan ons helpen dmv. een slaapagenda bij te houden en tips etc te geven en door te kijken of er medisch niet iets mis is.

  Omdat we er al zolang inzitten zullen we nu vast dingen doen die we niet moeten doen (zoals bij ons in bed nemen), maar op een gegeven moment is t batterijtje bij ons samen echt leeg en doe je het toch. helaas kunnen wij pas half september terecht bij het slaapcentrum ivm. wachttijden.

  Omdat we toch willen proberen om er nu al iets aan te doen gaan we de komende week weer een ultieme poging doen hem de hele nacht in zijn eigen bed te laten slapen, zonder dat hij steeds een fles wil.

  we hebben dit al eerder gedaan en t is een helse week wat vaak een klein stukje resultaat oplevert. Nu hebben we gelezen dat er kinderen zijn die baadt hebben bij vsm kindival. Dit geef je 4x per dag waardoor de prikkels beter verwerkt kunnen worden. (wij denken dat dit grotendeels ook het probleem is van ons zoontje).

  Mede omdat we ook nog craneo-sacrale therapie geprobeerd hebben en dit een heeeel klein beetje hielp).

  Zijn er hier mensen die ervaring hebben met dit homeopatische medicijn? Andere tips zijn natuurlijk ook altijd welkom.

  Alvast dank voor de reacties. gr. rene

  ps. overdag zijn er nooit slaapproblemen. hij slaapt lief in en slaapt rustig door. Helemaal wakker houden overdag, maakt het voor de nachten nog erger.

  #10208018 Quote

  Wij hebben exact hetzelfde. En zijn zo langzamerhand ook bekaf! Ik hoor graag of andere ouders en kindjes van bjna 2 baat bij hebben.


  Puckelientje
  Bijdrager
  #10215455 Quote

  Herkenbaar! Hier ook eentje van 2.5 jaar die nog niet doorslaapt en minimaal 1 a 2x wakker wordt snachts. Ook voor een fles, waarbij we dus luier moeten verschonen want anders zeiknat smorgens. Beland vaak ook bij ons  op bed omdat hij dan iets beter slaapt en wij dus ook. Heel vermoeiend en idd ook al van alles geprobeerd. En meerdere slaap/kindercoaches erbij gehad. Met kort resultaat. Ik heb een tijdje kindival geprobeerd,maar alleen voor t slapen gaan tabletjes gegeven. Ik vond dat dat weinig resultaat had. Maar misschien dat als je het idd standaard 4x geeft t wel werkt hoor…. 

   

  Het is ik ieder geval erg vermoeiend allemaal. En het breekt enorm op!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct