Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapritme Baby 10 Weke

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanIsaenJill
  Bijdrager
  #10482943

  Hi!

  Een tijdje geleden heb ik gepost over mijn dochter die vanwege verborgen reflux omperazol krijgt. Gelukkig gaat het nu een stuk beter. Nu rest mij de vraag; vanaf wanneer en hoe sliepen jullie kindjes de nacht door? 

  Isa krijgt nu vaak rond 6 uur de fles in de avond. Dan is het even knuffeltijd en brengen we grote zus naar bed. Dan doen we Isa in badje waarna ze weer een fles krijgt en dan naar bedje gaat. Die fles na het badje is vaak rond half 10. Vervolgens slaapt ze tot half 3/3 uur en komt dan weer rond half 7.

  Moet ik de flesjes opschuiven qua tijd of dit ritme even volhouden en ‘wachten’ tot ze vanzelf de 3 uur fles laat vallen?

  Ze krijgt trouwens over het algemeen 120+4 scheppen en drinkt savonds 150+5 scheppen.

  xx


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10482967 Quote

  Wij hebben gewacht. De fles van half 3 werd steeds later. Maar wij moesten ons kindje ervoor wakker maken. Dus als jouw kindje vanzelf wakker wordt is het anders.


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10482983 Quote

  Mijn dochter van negen weken doet dat ook. Soms kan ik haar voeden om 9 uur en dan rond half 12. Dan slaapt ze door tot half 6 ongeveer. Op zen langst slaapt ze 6.5 uur aan een stuk.


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10483004 Quote

  Misschien een idee om alle flessen 150+5 te proberen? Ik heb hier een meisje van 7 weken en die drinkt elke fles 150+5. Afgelopen zaterdag van 23.30 tot 07.00 geslapen. Ik schrok me een ongeluk toen ik wakker werd en haar nog niet had gehoord. Het is nu natuurlijk nog niet zo’n feest dat ze dit elke nacht nu heeft maar ik geef laatste fles rond 10/11 uur savonds en dan komt ze zelf daarna rond half 4. Daarna meld ze zich om 7 maar dan rek ik de fles tot half 8/8 uur. Gaat super zo!


  Esrada
  Bijdrager
  #10483058 Quote

  Mijn ervaring is dat het nacht ritme elke paar weken verandert. Baby is nu 5 maanden


  MamavanIsaenJill
  Bijdrager
  #10483085 Quote

  Ja ze komt rond 3 uur echt zelf! Het zit er echt in bij haar want we hebben ook wel eens geprobeerd om de laatste fles rond 00:00 te geven maar ook dan komt ze om 3 uur. Ze valt wel snel in slaap halverwege de fles en vaak maak ik haar wakker door luier te verschonen etc en geef dan de rest. Wellicht gewoon wegleggen dan en steeds kleinere beetjes geven..?

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Marliene
  Bijdrager
  #10483105 Quote

  Geen ervaring met kv hier, maar het lijkt me heel normaal dat je baby nog niet zo lang doorslaapt! Succes!


  Mamavaneen
  Bijdrager
  #10483148 Quote

  Het is helemaal prima als je kindje in de nacht nog een paar keer wakker word. Hier 8 maand en word ook nog 2x wakker. Het is echt jammer dat iedereen maar vind dat ze gelijk door moeten kunnen slapen. De een lukt dat wel en de ander gewoon nog niet, heeft ook niks te maken met of ze honger hebben of niet.

  Maar mocht ze wakker worden en voeding willen dan zou ik dit gewoon lekker blijven geven. Lekker het ritme van je kindje volgen en erin mee gaan, er komt een dag dat ze wél doorslapen en er komt een dag dat je zou willen dat ze nog in de nacht wakker worden en jou nodig hadden.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct