Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Slaapritme Baby Te Lang Wakker

 • Auteur
  Berichten
 • #10302950

  Hoooi mamas,

  Ik had even een vraagje mijn zoontje is 4 maanden oud maar ik heb nog niet helemaal zijn slaapritme te pakken… nou slaapt die over dag wel goed en met goed bedoel ik 1.5 wakker 45min slapen soms is dat meer. Alleen was die vandaag bijv om 16.30 wakker dus wilde ik hem om 18.00 weer naar bed brengen omdat die moe was en alle symptonen aangaf, maar dan slaapt die gewoon niet. als die zn voeding gehad heeft lijkt het alsof die in slaap gaat vallen, maar binnen 2min is die zo actief dat hij nu 20.00 pas slaapt. is dat wel goed dat hij zo maar bijna 3 uur wakker is? ik heb hem een speen gegeven, bv en proberen te wiegen, maar hij blijft enorm actief is hij dan niet moe genoeg. wat kan ik hier tegen doen, of is het normaal? tips welkom. en alvast bedankt.

   

  Groetjes

  #10302952 Quote

  Mijn dochter heeft als baby nooit veel geslapen heeft nooit in de ochtend geslapen dus sliep al vanaf de geboorte alleen maar in de middag. En ze groeide en ontwikkelde goed. Het ene kindje heeft meer slaap nodig dan het andere kindje. Elk kindje is weer anders. Ik zou me dus geen zorgen maken. 

  #10303346 Quote

  hmm, zijn ritme is erg veranderd krijg hem nu haast niet meer in slaap. ben er erg druk mee :(((

  #10303403 Quote

  wanneer en hoe lang slaapt hij nu?

  #10303420 Quote

  Ik denk dat je ‘m dan misschien nog eerder naar bed moet brengen. Kan ook zijn dat hij oververmoeid is en daarom zo actief wordt.  

  Het kan ook bij de ontwikkeling horen. Heb je al eens gehoord van de 4 maanden slaapregressie? Bij 4 maanden gaan ze andere slaappatronen ontwikkelen en kan het tijdelijk even wat moeilijker zijn om in slaap te vallen. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen