Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaaproutine

 • Auteur
  Berichten
 • #10291060

  Onze dochter is zondag al weer 10 weken oud, en gaat langzaam een ritme opbouwen. Nu is het zo met het avondroutine dat mijn man en ik een beetje met het handen in het haar staan met wat allemaal te doen. Wij doen ook douche alleen niet elke dag en dan zitten we te denken maar wat doe je dan in plaats van douche.

  Hoe zien jullie routines er uit? Misschien hebben jullie tips hoe we dit kunnen aanpakken.


  Babetje
  Bijdrager
  #10291068 Quote

  Hier gaat de kleine ook ‘s avonds onder de douche, maar als het niet nodig is wassen (gezichtje, handjes, billen) we hem op het aankleedkussen.

  Wassen/ douchen, pyjama aan, slaapzak aan, (pap)fles op schoot en ondertussen een boekje voorlezen (pas vanaf een maand of 10), rondje door de kamer lopen en dan muziekje aan en naar bed. 

  Onze zoon is al wel veel ouder, maar we doen het al tijden zo. Soms was een douche niet nodig, maar was het wel een fijn relax momentje voor het naar bed gaan. 


  Eefje-
  Bijdrager
  #10291425 Quote

  Wat te doen ipv douchen -> niet douchen.. 😉 Wij doen ons kind niet vaker dan 2x per week in bad, zo vies worden ze nog niet (tenzij zichzelf onder gepoept) en huidje kan sterk uitdrogen. Avondroutine op die leeftijd (nu vijf maanden): verschonen, in slaapzak laatste fles geven, boertje laten, op borst in slaap vallend (gebeurde vrij snel na de fles), slapend in bed leggen.


  Klijn
  Bijdrager
  #10291449 Quote

  Een routine hoeft niet per se lang te zijn hoor! Dus als je niet gaat douchen, hoeft er niet echt iets voor in de plek. Als je alle dingen verder maar elke keer hetzelfde doet. Bijvoorbeeld inderdaad verschonen, slaapzakje aan, flesje geven, even uit het raam kijken, samen de gordijnen dicht, boekje lezen, gewoon nog even lekker samen zitten, … Kies dingen uit die bij jullie passen! Kan ook veranderen als je kindje ouder wordt natuurlijk 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct