Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapruimte 4 Maanden

 • Auteur
  Berichten

 • Boterbloempje
  Bijdrager
  #10321920

  Onze dochter is bijna 4 maanden en slaapt sinds ze 8 weken is de nacht door met de laatste voeding om 23.00. sinds 2 weken vindt ze het ochtend en namiddagdutje niet meer echt nodig en slaat ze dan ook vaak over. Haar middagdutje is ineens een flink stuk langer geworden. Voorheen Max 2,5 nu maak ik haar na 3,5 toch echt wakker. Je ziet aan haar dat ze na enige tijd moe is, maar ze valt niet echt in slaap. Ze dut een beetje in na de borstvoeding.  haar bedtijd rond 21.00 (die ik graag wat eerder zou zien) is ook niet meer van toepassing. Vaak valt ze nu pas rond 22.30 in slaap. Vlak voor de laatste voeding dus. Hiervoor maak ik haar wel weer wakker want anders meldt ze zich rond 03.00/04.00 en daar heb ik geen zin in. Na de laatste voeding slaapt ze de nacht door tot, als ik haar laat liggen soms wel tot 09.00. tijdens bedtijd slapen in haar wiegje of ledikantje wil ze niet. Tijdens het middagdutje en na de laatste voeding is dit totaal geen probleem.    wie heeft er tips om het ritme weer een beetje in het gareel te krijgen? Een avondje met mijn vriend op de bank en ons moppie slapend in bedje zou ook wel weer eens fijn zijn.

  #10321931 Quote

  Op die leeftijd hebben ze de nachtvoeding gewoon nodig, vanaf 9 mnd hebben ze die niet meer nodig en zou je het niet meer kunnen aanbieden. 


  Izzy
  Bijdrager
  #10321935 Quote

  Sorry maar wees blij dat ze doorslaapt! Op die leeftijd was mn zoontje om 06.00 klaarwakker. En geen zin in een nachtvoeding? Dat bepaald de baby.. Wij hadden onze avonden pas na 9 maanden terug. Hij gaf aan zelf om 19 naar bed te willen wat voorheen 21 uur was. Na 6 maanden stopten de nachtvoedingen hier ook. Je moet in de ritme van je kindje meedraaien alles komt vanzelf wel een keer. Je kan niet van een 4 maand oude baby verwachten dat ze een klokje rond slapen en stipt op tijd zonder nachtvoedingen..


  AnnetteJA
  Bijdrager
  #10321938 Quote

  Kijk eens op slaaptipsvoorbabys.nl

  ik heb daar heel veel aan gehad om in een slaapritme te komen (en dat de kleine rond 19 uur in haar bedje lag ;))

   

  #10321947 Quote

  Allereerst heb je voorlopig waarschijnlijk geen avond samen 😅

  Waarom maak je haar na 3,5 uur wakker ’s middags? Lekker laten liggen! Onze dochter krijgt rond 10 uur voeding. Dan is het wassen, aankleden en wandelen en dan slaapt ze tot een uur of 2/3. In de kinderwagen dus. Daarna doet ze wat hazenslaapjes en na de laatste voeding rond half 10/10 uur gaat ze naar haar bed en slaapt ze door tot 7 uur.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct