Onze dochter wilde ook heel lang niet in eigen kamertje slapen. De eerste 6 weken heb ik het bed gedeeld, en daarna tot 8 maanden in de cosleeper. Daarna wilde ze het wel, juist graag. Maar van mij had het langer mogen duren. Ik heb toen ook veel kritiek gekregen op dat samen slapen. Ze werd er afhankelijk van en was onveilig enzo. Vooral de oudere garde die geleerd had dat babies huilend en al gewoon in hun eigen bedje horen, dat zal ze leren. Nou ik ben niet van het laten huilen en vond samen slapen ook wel makkelijk hoor.
Ze ligt nu in de kamer naast ons met de deuren open. Dicht mag nog niet, ze is 22 mnd. En nu baby 2 binnen een paar weken komt, ik zie het nog totaal niet zitten om haar naar haar peuterkamer op zolder te doen. Ze heeft het eigenlijk nu al best lastig soms met alle verwachting en aanpassingen in huis. Over het algemeen vindt ze het leuk, nadenken over de baby. Maar ik merk heel erg dat ze de nabijheid juist weer extra nodig heeft.
De baby komt gewoon weer in de cosleeper, maar ik heb een extra verschoontafel met nachtspullen op de slaapkamer staan. Mijn dochter ligt gewoon in de kamer ernaast met deuren open, en zal vast wel wakker worden van huilen/voeden/verschonen. Het is een gehorig huis. Had net zo goed dezelfde kamer kunnen zijn. Het is niet anders. En ik probeer erop te vertrouwen dat het zijn weg wel weer vindt.
Anders maar ook zoiets: mijn schoonzus had beide kindjes op dezelfde kamer liggen. Eerste twee maanden niet, maar daarna. De jongste had reflux en sliep ook heel lang niet door. De oudste werd daar wel wakker van. Zij op een gegeven moment niet meer. Waarom? Omdat de oudste even snel ging troosten en dan sliepen ze samen weer verder. Dat hadden ze een keer opgenomen op video, anders zouden ze gedacht hebben dat de jongste ineens doorsliep! De oudste heeft hier overdag geen last van gehad in de zin van extra vermoeidheid ofzo.
Als het om het storen gaat, ik geloof er wel in dat het zijn weg vindt.