Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapt Hij Te Weinig

 • Auteur
  Berichten
 • #10576771

  Zoontje 19 maanden sliep altijd al heel weinig. Als baby waren z’n slaapjes nooit langer dan een minuut of 30 à 40 (tenzij hij ziek was) en ’s morgens altijd rond 6:00 wakker.

  Nu hij één slaapje heeft ging het een tijd veel beter:

  – 6:00 wakker
  – 12.30 – 14:30 slaapje (max., vaak is het iets minder)
  – 19:30 in bed

  Probleem is dat hij de laatste drie weken ’s avonds nog lang blijft babbelen in bed, met z’n knuffeltje blijft praten en om aandacht vraagt. Zo slaapt hij vrijwel altijd pas om 20:30. En hij wordt om 5:30 al wakker. 6:00 redt hij niet meer. Hij slaapt dus zo’n 9 uurtjes ’s nachts en max. 2 uur overdag.

  Is dit genoeg? Hij lijkt het er goed op te doen, is vrolijk. Maar zoals je je kunt voorstellen worden wij er ene beetje gek van. Ik zou ook weleens lekker tot 6:30 willen slapen… Tips?


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10576795 Quote

  Sommige kinderen hebben nou eenmaal minder slaap nodig dan andere. Het klinkt wel een beetje als het verhaal van mijn oudste dochter. Weinig slapen overdag als baby en altijd vroeg op (haar biologische klok zei om 5 uur s morgens dat het tijd was om op te staan). Bij 20-22 maanden wilde ze geen slaapje overdag meer doen. Omdat ze het in onze ogen nog wel nodig had hebben we haar wel heel lang op haar kamer laten rusten, maar echt slapen deed ze niet. Totdat ze 2,5 werd. Bijna van het ene op het andere moment ging ze ‘uitslapen’ tot 7:20! Helaas gaan ze avonden wel wat rommeliger sinds ze 2 is, met veel uitstelgedrag en niet willen slapen. Inmiddels (na echt wel maanden struggle) hebben we weer een goed ritme. Streng bedtijd ritueel en een luisterboek. Ook hebben we de bedtijd van 19:00 naar 20:00 verplaatst. Ze ligt er om 19:00-19:30 in maar mag dan nog even muziek luisteren. En vooral niét ingaan op al het uitstelgedrag (water, plassen, eten, knuffel, deken moet anders,…)
  Misschien vooral herkenning ipv tips. Maar hoop dat je hier wat aan hebt

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct