Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapzak En Warmte

 • Auteur
  Berichten

 • FM
  Bijdrager
  #10346593

  Hallo allemaal, 

  Wij hebben een zoontje van 8 maanden, die slaapt met een Fedde&Kees slaapzak en dekentje. We zijn aan het afbouwen hiermee, maar hij is nog altijd erg onrustig met zijn armen. Als deze niet strak ingepakt zitten slaapt hij ook niet.
  Echter, nu met deze warmte vind ik dit eigenlijk heel lastig. Het is al warm op zijn kamer (27 of 28 graden) en dan heeft hij dus ook nog een slaapzak aan, en een deken over. Hij ligt wel alleen in de pamper in de slaapzak. We hebben wel een ventilator op zijn kamer staan, en onze airco aan, en de deuren open zodat de koelte naar zijn kamer kan. 
  Ik zou voor hem zo graag willen dat hij lekker in zijn romper kan slapen, want het lijkt me echt niet prettig. Iemand die hier misschien de gouden tip heeft? 
  Overigens werkt op zijn buik leggen ook niet, dan begint hij te huilen… 

  #10346596 Quote

   Probeer je het nog wel eens in een gewone dunne slaapzak? Bij ons was het ook lastig, maar ben het af en toe blijven proberen en op een geven moment doorgebeten en na 2 nachten slecht slapen was hij eraan gewend. En is lakentje ipv deken een optie? 


  FM
  Bijdrager
  #10346604 Quote

  Nee ik heb het niet meer geprobeerd. Hij slaapt nu overdag wel met 1 arm los. Zou het nog wel weer eens kunnen proberen inderdaad. 

  Hij slaapt onder een lakentje 😊 heb het er verkeerd neergezet 🙈


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10346605 Quote

  Ik zou het gewoon proberen. 28 graden en een slaapzak aan is echt te warm, dan ksn hij zijn hitte niet kwijt. We hebben een slaapzak van hydrofiele stof aangeschaft (0.3 tig), hopelijk komt die morgen binnen. Tot die tijd slaapt onze dochter in haar luier + hemdje met de airco aan (26 graden met airco, loopt s nachts op tot 28). 

  #10346632 Quote

  Mijn dochter van bijna 9 maanden sliep ook nog ingebakerd, ik probeerde het steeds af te bouwen maar het wou maar niet lukken, met dit weer en de temperatuur op ons kamer vond ik het wel erg zielig en heb ik de eerste dag met 1 arm eruit de 3 en 4 e dag met beide armen en gister zonder slaapzak volgens mij was ze er echt aan toe of het komt door de warmte maar ze heeft beter dan ooit geslapen! Ik zou het gewoon doen het zal even huilen zijn omdat hij het niet gewend is maar ga zelf maar eens in een zak liggen met nog een laken eroverheen dan kan je je warmte echt niet kwijt …! Succes in ieder geval 


  Rcl
  Bijdrager
  #10346637 Quote

  Ik snap sowiezo  niet dat je kind inbakketd zo lang dan krijg je zulke probleem  succes

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Meisie
  Bijdrager
  #10346677 Quote

  Ik zou zelf eerder het lakentje weglaten dan de slaapzak. Op deze leeftijd geeft een slaapzak nog een geborgen gevoel, en vaak draaien kindjes nog heel veel waardoor ze anders geen deken en geen slaapzak meer hebben. Met deze temperaturen niet zo’n probleem, maar als het weer kouder is kan een kindje van die leeftijd nog niet zelf een deken goedleggen. 
  Lodger heeft hele fijne hydrofiele slaapzakken. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10346684 Quote

  Ledikantje tijdelijk bij jullie op de kamer in de airco?

  Daarnaast echt zo snel mogelijk het slapen met armpjes vast ingepakt stoppen. Dat is echt gevaarlijk als hij kan omrollen omdat hij zonder hulp van zijn armpjes niet terug kan. 


  Happymother
  Bijdrager
  #10346686 Quote

  Bij ons slaapt ze alleen met alleen een luier aan in de slaapzak s nachts..heb uit 1 slaapzak de voering geknipt en de deur en raam s nachts open. Overdag de waaier aan…is rond de 30 graden op jaar kamer, maar kan niet slapen zonder slaapzak. Gelukkig zweet ze ontzettend makkelijk dus dat scheelt enorm!! Heb al meerdere keren zonder slaapzak geprobeerd, maar ze is echt aan het feesten in jaar bed i.p.v. slapen dus dat brak haar enorm op. Yoen toch de keuze van de slaapzak gemaakt…word s morgens gewoon lekker koel wakker.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct