Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slaapzakken Tog 3

 • Auteur
  Berichten

 • Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10544639

  Een vraagje over slaapzak.  Baby’tje van 4 maanden die altijd nog ingebakerd word maar wil langzaam gaan proberen over te gaan naar een slaapzak. Maar nu lees ik over tog waardes bij mijn eerste dochter nooit van gehoord en nu opeens volop. Is een slaapzak met de tog waarde van 3 te warm voor nu ? 
  Lees overal andere dingen. Denk ga even hier checken wat de ervaringen zijn 

  #10544676 Quote

  Wij hebben de 4 seizoen van ouckababy. Elke zak heeft andere tog waardes waardoor je makkelijk kan aanpassen aan de slaapkamer temperaturen geheel jaar door. Zoon ligt nu in herfst zak 2,5 tog. 18 graden op kamer. In de strenge winter is het er 16 a soms 17 dan kun je of pyjama eronder doen of de zomerzak van 0,5 tog erover doen zodat je 3 tog hebt. In de zomer is het vaak 26 graden op kamertje en dan kan je de mouwen afritsen en is het 0,2 tog. Met mouwen 0,5 geloof ik. Super handig nooit geen foute tog temperaturen meer en heeft je kindje altijd de juiste temp.

  #10544677 Quote

  Oh nog maar 4 maanden. Deze zak is vanaf 6 maand. En dan nog wat groot. Wij hebben eerst de slaapzak van 1 tog gedaan met pyjama en dekentje

  #10544679 Quote

  De zak van ergopouch. Kun je de armpjes eerst nog in doen na inbakeren. Langzaam aan de armen door de armsgaten die kan je dicht klikken.


  Moradora
  Bijdrager
  #10544681 Quote

  Ik heb nog nooit op de tog waarde gelet. Gewoon twee dekentjes van jollein en een dunne licht gewatteerde slaapzak
  Ik vind die waardes niet zo interessant, als mijn baby het maar niet koud heeft en lekker ligt.


  koffie
  Bijdrager
  #10544687 Quote

  Nooit op tog waardes gelet. Ieder kind is anders… mijn zoontje had het nooit koud en was dus dunner gekleed dan mijn dochter …. die draagt echt een hele dikke winterpyjama met lange mouwen romper en een dikke winterslaapzak. Ze had in de kraamtijd al moeite met zichzelf warm houden en dat met dr 8.5 pond. Daarom geloof ik niet zo in die tog waardes. Gewoon voelen of je kindje lekker aan voelt en of ze lekker slaapt… ik zou beginnen met wat dunnere dekentjes/slaapzakje want van de kou worden ze wel wakker.. dan kan je altijd nog wat warmers aan doen.. ze moeten de warmte wel kwijt kunnen..

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Essil
  Bijdrager
  #10544733 Quote

  De onze slaapt in tog 3 en bij hittegolf tog 0,5.

  Gaat hier goed. 


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10544745 Quote

  Oké dus eigenlijk gewoon je gevoel volgen wat ik eigenlijk meestal doe haha! En nogmaals 4 jaar geleden las ik nooit over tog waardes. Prima dan ga ik de slaapzak gewoon lekker gebruiken en dan alleen een rompertje aan is denk ik prima ! We hebben boven ook geen verwarming of iets aan met slapen dus een lekker slaapzakje is heerlijk lijkt mij! 
  Bedankt allemaal 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct