Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen allergie kindje

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker941003
  Bijdrager
  #10190058

  Ons meisje van 21 maanden heeft verschillende voedselallergieën en daardoor erg onrustig (geweest). 

  Wanneer ze rustig is qua allergieën gaat het best goed met slapen. Maar wanneer ze een reacties heeft is ze erg verdrietig door de buikpijn en heeft ze geruststelling nodig, in haar eigen bedje slapen is dan niet te doen. Ze ligt dan bij ons op de kamer in de cosleeper.

  Nu is het zo dat we elke keer na een allergische reactie haar weer aan moeten leren om door te slapen op haar eigen bedje. Dit is voor ons best intensief. Ik ben benieuwd of iemand tips heeft hoe we dit anders aan zouden kunnen pakken. Paar dingen die daarbij van belang zijn:

  - we zijn nog bezig om voedsel te introduceren (onder begeleiding van kinderdietist), hier komt soms allergische reactie op. Is geen andere optie dan het op deze manier te doen. 

  - in slaap vallen in eigen bed gaat prima (ook tijdens allergische reactie). Het gaat dus echt om doorslapen.

   


  T tje
  Bijdrager
  #10190635 Quote

  Hoi,

  voor de vraag die je hebt, is de facebookgroep Nachtouders van Nu heel fijn. (Als je FB hebt tenminste…)

  offtopic:

  hoe ben je er achter gekomen dat er allergieën zijn? En vanaf welke leeftijd ben je al bezig? Was er ook al vroeg sprake van koemelkallergie?

  hier een zoontje van 14 maanden die regelmatig elk uur huilend wakker wordt snachts en lijkt dan buikpijn te hebben… maar verder geen symptomen van allergieën en niemand neemt me eigenlijk serieus 🙁

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct