Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen baby 13 weken

 • Auteur
  Berichten

 • Danaantje
  Bijdrager
  #10254471

  hoi! 

  ik ben heel erg benieuwd naar hoe dit bij jullie ging/gaat.

  mijn dochtertje van 13 weken gaat na een hele slechte start van heeeeel veel huilen steeds beter slapen. Ze huilde soms wel 7 uur aan 1 stuk door.. sinds de een paar weken gaat dit veel beter. We zijn door de moeilijkste periode heen voelt het. 
  In het begin legde ik haar niet zoveel weg overdag omdat ze dan heel hard ging huilen … inmiddels ben ik erachter gekomen dat ze uiteindelijk wel slaapt. 
  sindsdien leg ik haar regelmatig weg overdag als ik denk dat ze er aan toe is… een echt ritme zit er nog niet in… ik doe het meer op gevoel.. is dat gek? Hoor ik een vast ritme aan te houden? Opzich gaat dit zo prima alleen soms voel ik me schuldig dat ik haar weer op bed leg… dan huilt ze soms 5 min en valt ze uiteindelijk wel in slaap. 

  zodra het donker wordt wordt ze moe en leg ik haar op bed.. dan huilt ze ook even maar valt daarna ook in slaap… soms heb ik het gevoel dat ik haar een beetje dwing om te slapen ofzo? In mijn gevoel doe ik dat uit liefde maar het voelt soms een beetje tegenstrijdig omdat ze zo graag wakker wil blijven .. Hebben meer moeders dat?  


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10254475 Quote

  Je doet het hartstikke goed hoor. Eventjes huilen hoort erbij. En blijkbaar is ze wel moe anders gaat ze niet slapen. En op die leeftijd slaapt een baby nog veel, de wakkertijd is ongeveer 1.5 uur. 


  NoorX
  Bijdrager
  #10254485 Quote

  Wij doen dit ook zo hoor! Onze dochter is ook 13 weken. Ze drinkt wat, speelt even en als ik zie dat ze begint te gapen enzo leg ik haar op bed. Ook op gevoel, maar als je het bijhoudt zul je zien dat er wel een schema in te ontdekken is. Iedere dag is wel ongeveer hetzelfde. Eventjes huilen hoort erbij. Alleen als ze echt hard gaat huilen haal ik haar weer uit bed (en dan is het vaak een vieze luier). Als jouw dochter in slaapt valt is het toch prima 🙂 Fijn dat ze nu niet meer zo lang huilt! Dat lijkt me heel heftig!

  #10254510 Quote

  Je doet het super! 5 minuutjes huilen voordat ze gaat slapen, kan erbij horen. Onze zoon van bijna 1 huilt eigenlijk altijd wel even voordat hij gaat slapen. Ik denk inmiddels dat hij niet per se verdrietig is dat hij in bed ligt, maar het ook prikkelverwerking is en even schakelen. 

  Ik kan me je gevoel wel voorstellen. Als je haar eerst zoveel bij je hield en nu steeds op bed legt, kan dat ‘fout’ voelen. Dat is het niet hoor! Slapen is gezond voor die kleintjes en zelf in slaap kunnen vallen, daar heb je straks alleen maar profijt van. 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10254576 Quote

  Herkenbaar verhaal! Ons zoontje huilde ook heel veel en sliep nauwelijks en nu gaat het met beide supergoed! Wij hadden contact met een kinderfysio, die ons ook adviseerde hem in bed te leggen. Hij slaapt daar nu heel goed, wel altijd met 5 minuten huilen voor hij in slaap valt. Dat is niet erg hoor, niet schuldig voelen! Omdat onze baby zo alert is en alles opneemt denk ik dat het prikkelverwerking is, misschien ook bij jouw kindje. 

  Ik had veel aan het baby in een droomritme boek en ‘regelmaat en inbakeren’, misschien vind je dat ook herkenbaar om te lezen en interessant om door te nemen. 

  Het is geenszins zielig dat je je baby laat slapen, ze hebben het nodig! Het is spms wel lastig om ze neer te leggen omdat ze dan gaan hulen (hij begint vaak al als zn slaapzak aanmoet… dan breekt je hart echt), maar als ie dan lekker slaapt en vrolijk wakker wordt, dan denk je wel ‘oh ja, hij had het nodig!’ 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct