Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen baby

 • Auteur
  Berichten

 • Bobbie-Q
  Bijdrager
  #10169048

  Hallo allemaal,

  Onze dochter is vandaag 9 dagen oud. Helaas zijn de nachten dramatisch… ze is erg “wakker” snachts (ogen open) en slaapt niet langer dan 2 uur aan een stuk door. Ze slaapt overigens bij ons op de kamer.

  Daarnaast leggen we haar overdag in haar bed op haar eigen kamer. Als je haar slapend erin legt is het prima. Leg je haar er nog wakker in, huilt ze. We hebben haar laten door huilen maar ook dan valt ze niet zelf in slaap.

   

  HELP deze ouders met slaap te kort…. 

   we zijn vooral gebaad met tips voor de nachtelijke uurtjes en het ritme erin krijgen…


  Niemp
  Bijdrager
  #10169066 Quote

  Hoi! Gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter! Alles wat je schrijft is normaal baby-gedrag, ze hebben namelijk nog geen dag-nacht benul, dit komt pas na een paar weken. Ze slaapt dus vaak al 2 uur achterelkaar? Dat is top! Een slaapcyclus van een kleine baby is ongeveer 45 min. Dit houdt in dat jullie dochter al cyclussen kan koppelen, dat is al heel goed op deze leeftijd! Dit is een hele vermoeiende periode en slaaptekort hoort erbij. Zorg dat je de zorg voldoende van elkaar overneemd (eerst de een een paar uur slapen en daarna de ander bijv) en doe overdag niet te veel, als de baby slaapt zelf ook wat gaan bijslapen. Heel cliche, je hebt er niks aan nu maar het klopt wel: Het hoort er allemaal bij en wordt vanzelf beter. Rustig blijven en volhouden. Succes!

  #10169070 Quote

  In de nacht geen lichtje aan laten en voor luiers verschonen klein nachtjelampje. Zoals hierboven al word gezegd het is normaal dat ze nog geen dag en nacht ritme hebben. Dat ontwikkelen ze vanzelf. Beste manier is door nacht echt nacht te houden zoveel mogelijk donker en weinig praten met baby. Overdag andersom.

  en voor nu kraamvrouw zijn en dus ook kleine powernapjes doen. Maar dit komt vanzelf goed 😘


  Niemp
  Bijdrager
  #10169073 Quote

  Oh en HET ritme bestaat niet. Doe wat goed voelt en wat werkt voor jullie. En dan nog heb je ‘goede’ en ‘slechte’ dagen. Houd de max. wakkertijd/ slaapsignalen in de gaten en probeer haar niet te laat op bed te leggen. En drinken geven als ze dorst heeft. Jullie moeten elkaar ook nog leren kennen he! Komt allemaal vanzelf. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10169083 Quote

  Dat ze nu nog zo kort achter elkaar slaapt is heel normaal. Dat ze gaat huilen als je haar wakker in bed legt komt omdat ze nog graag bij je wil zijn. Laat haar dan vooral niet alleen maar neem haar bij je. Waarschijnlijk valt ze dan bij jou in slaap omdat dat vertrouwd is en kun je alsnog proberen haar dan weg te leggen. Op deze leeftijd laten huilen om in slaap te komen moet je echt niet willen. Heeft ook nog helemaal geen zin omdat je baby dit nog niet begrijpt. 

  Leg je erbij neer dat je baby korte slaapjes doet, dit veranderd vanzelf. Om zelf minder vermoeid te zijn, ga rusten als zij slaapt. Geef je borstvoeding of fles? Als je fles geeft zou je je partner ook in de nacht een flesje kunnen laten geven zodat je wat langer achter elkaar kan slapen. De eerste weken zijn gewoon erg vermoeiend. Ik moest de eerste 4 weken om de 3 uur voeden en was daardoor ook gesloopt. Daarna mocht ik in de nachten er wat langer tussen laten en sliep ze vaak ook al wat langer, 4 a 5 uur. Pas met 9 weken begon ze nog langer te slapen. Maar ook dat verschilt per baby. 

  Een ritme erin krijgen is op deze leeftijd nog niet te doen. Ook dit komt vanzelf. Volg je baby, dan blijft het voor jezelf ook leuker. 

  Neem je baby lekker bij je en geniet van deze tijd. Je kan trouwens ook haar in de box of kinderwagen laten slapen overdag. Dan went ze ook aan geluiden. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct