Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen baby

 • Auteur
  Berichten

 • Bobbie-Q
  Bijdrager
  #10169047

  Hallo allemaal,

  Onze dochter is vandaag 9 dagen oud. Helaas zijn de nachten dramatisch… ze is erg “wakker” snachts (ogen open) en slaapt niet langer dan 2 uur aan een stuk door. Ze slaapt overigens bij ons op de kamer.

  Daarnaast leggen we haar overdag in haar bed op haar eigen kamer. Als je haar slapend erin legt is het prima. Leg je haar er nog wakker in, huilt ze. We hebben haar laten door huilen maar ook dan valt ze niet zelf in slaap.

   

  HELP deze ouders met slaap te kort…. 😜 we zijn vooral gebaad met tips voor de nachtelijke uurtjes en het ritme erin krijgen…


  Mimamama
  Bijdrager
  #10169126 Quote

  Wij hebben heel veel aan het boek “baby in een droomritme” gehad. Dat is mijn tip om het dag en nachtritme en slaapritme op de rit te krijgen.

  Rust en regelmaat is erg belangrijk, alles telkens in de zelfde volgorde doen: voeden, verschonen, spelen/knuffelen, slapen.

   

  Veel succes, het wordt echt beter!!


  W83
  Bijdrager
  #10169357 Quote

  Met 9 dagen hebben ze de eerste regeldag. Dat betekent dat ze extra voeding nodig hebben om dat ze de eerste sprong hebben. 

  Houd wel rekening dat ze pas 9 dagen oud is. En nog moeten wennen aan alles. Pasgeborene hebben vaak een ritme van 3 uur tussen voedingen. Op regeldagen ongeveer 2uur. Dat slapen gaat goed komen, een groot deel van de babies beginnen rond de 4 /5 maanden een aangenaam slaapritme te krijgen.


  Niempje
  Bijdrager
  #10169450 Quote

  Dit ga je niet leuk vinden maar wen er nog maar even aan dat je geen slaap hebt.
  9 dagen is nog zo ontzettend jong en een ritme ga je nu nog niet krijgen. Ze weten het verschil tussen dag en nacht nog niet.
  Laten huilen op deze leeftijd ben ik eerlijk gezegd niet van want ze hebben je gewoon nog nodig. Lekker vasthouden en in slaap wiegen, dat zelf slapen komt wel!
  Gordijnen overdag open en snachts dicht.

  Verwarm je het bedje voor met een kruik? Deden wij altijd en toen sliep ze lekker (2/3 uur en toen weer een voeding).
  Probeer het onderling te verdelen. Jij de eerste voeding en die daarna je vriend zodat je minstens 5 uur slaap hebt.

  Ik gaf bv (jij misschien ook?) en alles kwam op mij aan. Mijn man verschoonde haar wel de eerste weken omdat ik niks kon maar de voedingen kwamen op mij aan.

  Onze dochter lag vanaf de 6 weken op haar eigen kamer en kwam toen zo ongeveer nog 2 x per nacht en heel soms 1 x.

  Heb geduld en blijf er rustig onder. Je slaap krijg je zeker terug 🙂
  Zet die knop om en denk maar zo; straks moet ik weer werken (ga ik even van uit) en zie ik haar minder, dit is een cadeautje.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct