Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen dreumes 1 jaar

 • Auteur
  Berichten

 • Happymother
  Bijdrager
  #10331866

  Hoi mama’s

  Ik heb een dreumes van net 1 jaar en daarbij is het slapen een drama. Ze is 2 weken geleden begonnen met gebroken nachten. Ze is dan gevarieerd van 1 tot 3 uren wakker. Maar sinds 1 week zijn de slaapjes overdag ook een drama. Ze krijst alles bij elkaar en dat begint al zodra haar slaapzak aan gaat. Nu is er een kies aan het doorkomen sinds een week maar ook al gebruiken we daar spul voor of een zetpil, dit veranderd niets aan haar slaapjes. Zodra ik haar kamertje uit loop word het huilen echt krijsen en dit stopt pas als ik bij haar ben. 

  Ondertussen heb ik alles al geprobeerd zoals bedje schuin gezet, rustgevende muziek aan, dekentje over dr heen voor geborgenheid, laten huilen, troosten  weer neerleggen, slaapje verlaten zodat ze nog moeier is maar niets helpt. Ik ben mezelf ten einde raad, zeker omdat alles op mij neer komt omdat ze bij mn man niet stil word wat die ook probeert. 

  Zou dit de slaapregressie rond 12 maanden kunnen zijn i.c.m. verlatingsangst en doorkomende kies? Hoor graag tips hoe jullie door deze periode zijn heen gekomen. 

  Liefs xx


  Mamasindsfeb
  Bijdrager
  #10331875 Quote

  Ik wil je niet ontmoedigen maar hier duurt dat  al bijna een halfjaar.. Het enige wat hier werkt in de nacht is steeds de borst laten drinken, knuffelen, wiegen, wandelen met hem in mijn armen en repeat. Helaas al maanden is hij 3 a 4 uur in de nacht wakker. Geen idee hoe t veranderen. Bij de slaapjes overdag merk ik dat hij ze aan het verschuiven is en minder verzet en krijst als ik hem een uurtje later naar bed doe.  Verder modder ik maar wat aan en gebruik ik de mantra “Het is een fase”. Ook hier komen kiesjes door etc.

  #10331916 Quote

  Onze dreumes gebruikt geen speen en duimt ook niet. Wel heeft hij als hij naar bed gaat ontspanning nodig. Wij geven hem voor het slapen een flesje melk. Daar tut hij dan lekker mee in bed en valt in slaap. Geen flesje melk betekend drama, huilen en niet slapen…    misschien werkt dit ook voor jullie. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct