Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen En Eten

 • Auteur
  Berichten

 • Leeuwinnetje
  Bijdrager
  #10553894

  Dag allen,

  Onze dochter is nu 10 weken oud. De eerste 9.5 week waren rampzalig, met een baby’tje die alleen maar kon krijsen. Afgelopen donderdag gestart met neocate en ik heb een heel ander kind! Alleen nu loop ik tegen het volgende aan: ze komt nog steeds niet aan haar minimale hoeveelheid voeding. Overdag slaapt ze niet denderend veel, kan de slaapjes nog niet aan elkaar knopen (dit doet ze snachts wel al heel goed). De KA heeft gezegd dat ik 6 flesjes van 130 ml aan moet bieden, maar ze drinkt alleen als ze net wakker is, dan krijg ik er ongeveer 100 in, maar als ik er dus 3 uur tussen wil houden komt het vaak voor dat ze al een dik uur wakker is voordat ik de fles maak. Ik krijg er dan met veel moeite maar 50 ml in en zo komt ze dus nooit aan de minimale inname. Ze heeft ook nooit honger (haar hongergevoel lijkt verstoord doordat ze veel last heeft gehad van de vorige voeding), dus voeden op verzoek kan niet want dat drinkt ze helemaal niks. Wat kan ik nu het beste doen? Meer flesjes aanbieden (kleiner) of gewoon volhouden? 

  Ik moet vanaf dinsdag weer aan het werk dus dan gaat ze naar de opvang en ik zie er nu dus mega tegenop omdat ik zelf niet eens weet wat ik met haar aanmoet, dus ik kan het ook niet aan een “vreemde” uitleggen. En wat geef ik haar dan mee qua voeding? Hoeveel bakjes en voor hoeveel ml? 🙄 ze weegt trouwens 4400 gram dus haar minimale inname is 660 ml. Ze groeit alleen al een tijdje niet/amper (+-30 gram per week) dus meer zou beter zijn. 

  Dit is overigens niet mijn eerste kindje, maar bij onze zoon ging het wat voeding betreft redelijk vanzelf. 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10553896 Quote

  Wat een nare situatie! Lees ik in jouw bericht dat je eigenlijk jouw gevoel wil volgen en haar direct na het wakker worden een flesje aan wil bieden. Ik denk dat het prima is als je aan de kinderarts uitlegt dat het advies in de praktijk niet werkt en aangeeft wat volgens jou meer kans van slagen heeft. Als je dochter meer drinkt na het wakker worden en je er minder dan 3 uur tussen laat en ze daardoor meer voeding binnenkrijgt, dan is toch iedereen blij voor nu. Een advies van een arts hoef je niet blindelings op te volgen, in gesprek zijn met elkaar over de beste zorg voor jullie dochter is veel prettiger denk ik. 

  Succes

  #10553910 Quote

  Ik zou meer op je dochter afgaan. Onze 2e zoon was een hongerig kind en die kwam iedere 1.5 voor flesje uit zichzelf al in de eerste 2 nachten. Die hebben we uit eigen gevoel ook maar opgehoogd toen omdat dat niet te doen was.

  Als jij denkt dat je dochter meer flessen nodig heeft en ze kan dit zelf ook goed verwerken lekker geven dan. Onze zoon zat de eerste dagen soms op 10 of 11 flessen. Zodra we meer gaven ging dat gelijk beter

  #10554124 Quote

  Volg je gevoel. Dat is de beste tip die ik je kan geven. Je doet het goed 👍

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct