Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen In Bed 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10463150

  Help! Vraagje! Zodra we onze dochter van 8 weken oud in haar bedje leggen begint ze te kreunen en steunen en ligt ze te woelen. Ook al is ze bij ons op de arm in slaap gevallen.. zodra we haar neerleggen begint het en is ze weer klaar wakker! Klinkt dit voor iemand bekend en heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?


  Tesssa
  Bijdrager
  #10463153 Quote

  Heel herkenbaar in de eerste maanden! Onze dochter sliep gelukkig vanaf het begin ”s nachts in haar eigen bed, maar overdag precies wat jij beschijft. Kreeg haar met geen mogelijkheid in bed.. Toen ze 3,5 oud was, veranderde dit ineens en vanaf dat moment sliep ze altijd in haar eigen bed. Ze viel toen zelfs ineens zelf in slaap als we haar in bed legden. Natuurlijk is elk kind anders, maar 8 weken is nog zo klein. Waarschijnlijk wordt het beter met de tijd. Dus geen gouden tip ofzo, sorry! Waarschijnlijk is het een kwestie van tijd.. 

  #10463156 Quote

  Wellicht vind ze die houding niet fijn!

  Probeer eens op haar zij, of buik! 
  Mn beide zoons konden ook echt niet op de rug slapen! Lagen eerst in een speciaal kussen op de zij en daarna buik 🥰


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10463159 Quote

  Slapen op de rug moeten ze echt leren, in de buik heeft ze nooit plat op haar rug gelegen. Je zou aan inbakeren kunnen denken als je dat nog niet doet? Geeft zo’n kleintje soms meer gevoel van veiligheid en geborgenheid.

  #10463164 Quote

  Bedankt voor jullie tips. We bakenen haar inderdaad in, ‘snachts slaapt ze heel goed en heeft ze hier geen last van. Alleen overdag. Op haar buik en zij slapen hebben we al geprobeerd. Wellicht gewoon een fase dan & hopelijk gaat ze hier na 3.5 maand ook gewoon overdag lekker slapen 😊


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10463243 Quote

  Heb ooit de tip gehad, dat als een kindje in je armen in slaap valt, wegleggen na 20 min het beste moment is. En verder proberen te oefenen met wakker in bedje leggen en dan troosten terwijl ze ligt zodat ze zelf in slaap leert vallen, zonder stress en laten huilen (met evt wel wat mopperen/jengelen). Het komt wel, het ene kindje doet daar wat langer over dan het ander, jij doet niks verkeerd iig! En anders overdag een draagzak, in de auto of wandelwagen proberen. Sowieso is het zo dat slapen, doet slapen. Hoe meer ze slapen, hoe beter ze slapen. Bij te lang wakker wordt adrenaline aangemaakt en worden ze vooral hyper en moeilijker in slaap te krijgen. Dus als het je lukt de wakkertijd op max 60-90 min te houden en haar dan te slapen (waar en hoe dan ook), dan kan dat het volgende slaapje alweer iets makkelijker maken om te oefenen met het bedje. Misschien heb je hier iets aan, komt vanzelf goed uiteindelijk!

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct