Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen Na Ophalen Bij Oppas Opvang

 • Auteur
  Berichten
 • #10542546

  Het is vast vaker gevraagd, maar kon geen soortgelijk topic vinden.

  onze dochter van 2 jaar en 10 maanden slaapt vrijwel nooit meer smiddags. Als ik haar rond 5 uur ophaal bij de opvang of oppas slaapt ze de terugweg. Zelfs als ik met de fiets ben legt ze haar hoofd tegen mn rug en valt in slaap.

  Ik ben benieuwd wat jullie doen als jullie thuis komen. Wakker maken voordat jullie het huis in gaan? Of toch nog even op de bank leggen en door laten slapen tot je zo iets hebt van nu is het genoeg.

  In beide gevallen, maar natuurlijk vooral als ik haar nog even laat slapen, is ze heeeel chagrijnig als ze wakker is. Best vervelend.. Doe je weinig aan. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10542555 Quote

  Ik zou haar wakker maken als je thuiskomt. Dan eten en lekker optijd naar bed. Mijn dochter ging vaak nadat ze van de opvang kwam al om 18.00 naar bed en sliep dan gewoon tot de volgende ochtend.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10542577 Quote

  Mijn dochter is ruim 2.5 nu, slaapt ook al een poos niet meer in de middag. Zo’n 2x per week valt ze toch even in slaap rond 16.30/17.00, vaak voor de tv. Ik laat haar max 15 tot 20 minuten slapen. Slaapt ze langer, krijg ik haar er ’s avonds onmogelijk in en is het 22.00 voor ze slaapt. Dus ze mag even dutten, maar echt max 20 minuten, want dat heeft geen effect op het slapen in de avond.

  Hoe dat bij jouw kindje werkt, tja geen idee. Hier is ze na die 15-20 minuten wel weer een stuk gezelliger en ze accepteert het wel dat ik haar wakker maak. Dus kijk naar je kindje hierin! Laat je haar een uur slapen en het gaat s avonds ook gewoon goed rond 19.00? Dan kan dat dus. Maar hier gaat dat dus niet:)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct