Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen op de opvang

 • Auteur
  Berichten

 • MamaLynneke
  Bijdrager
  #10446081

  Dag allemaal,
  Ons meisje van 3 maanden gaat sinds kort naar de opvang. Thuis slaapt ze zo 3 uur achter elkaar. Op de opvang niet of heel weinig. Hebben ouders hier ervaring mee?

  Groetjes!

  #10446082 Quote

  Hier precies hetzelfde. Veel meer indrukken als thuis.


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10446085 Quote

  Hopelijk went het en gaat het snel beter. Ook bij jou.

  #10446099 Quote

  Herkenbaar van ons zoontje. En nu hij 1 is is het iets beter maar nog niet zoals thuis.


  StephW
  Bijdrager
  #10446100 Quote

  Ja tis veel onrustiger op de opvang, het hoort er een beetje bij. Ze worden ook wakker van andere kids en herrie enzo..


  Juffielies
  Bijdrager
  #10446118 Quote

  Hier ook, onze zoon is nu 20 maanden en altijd zo geweest. Hij heeft er wel veel minder last van nu. Toen hij een baby was sliep hij de nachten dan thuis ook slecht (denk overprikkeld). Nu valt hij juist meteen als een blok in slaap

  Lees ook: Kinderopvang: kinderdagverblijf voor je kind
  #10446122 Quote

  Bij ons ook hoir. Op de opvang liggen ze met 8 kinderen bij elkaar op een kamer. Ze slaapt daar meestal een uur en thuis 2/2,5 uur. Gelukkig trekt ze het redelijk goed. Avonds doen we haar eerder op bed. Er is weinig aan te doen dnek ik.


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10446141 Quote

  Dat was hier in het begin ook zo, maar inmiddels slaapt ze er prima. Dus het kan ook beter worden zodra ze een beetje gewend zijn.


  LEvB
  Bijdrager
  #10446149 Quote

  Ja helaas wel ‘normaal’ voor veel kindjes. Ik werk op een kinderdagverblijf en op de opvang is gewoon zoveel geluid, en er liggen meerdere kinderen op een kamer. Ze huilen elkaar wakker of er schreeuwt een kind op de groep en dan is iedereen ook weer wakker.
  Of je kind slaapt net een uurtje en hop, de slaapkamerdeur gaat open en er komt nog een kindje slapen. Dan is jouw kindje dus wakker.

  Zo gaat het gewoon in de opvang, er zijn 12-16 kinderen met allemaal hun eigen slaapritme en er zijn vaak maar 2 slaapkamers. En er is dus heel veel geluid.
  Dit blijft ook zo als je kindje ouder wordt hoor, waarschijnlijk. Waar kindjes thuis 2×2 uur slapen, is dat op de opvang vaak 2×45 minuten.

  Mijj oudste dochter ging ook naar een kinderdagverblijf van 0-2 jaar. Ze sliep er ook altijd slecht en was altijd overprikkeld en kei moe. Ook toen ze nog maar 1 dutje deed,was dat daar 1×30 minuten en thuis was dat 1×3 uur. Ze trok het gewoon niet. Daarom hebben wij toen besloten over te stappen naar een gastouder, want daar liggen ze vaak alleen of max met 2 kindjes op een slaapkamer en dat is voor ons echt een super keuze geweest. Maar kijk het even aan, want je kindje gaat natuurlijk nog maar heel kort naar de opvang.

  Misschien kunnen ze haar in de kinderwagen buiten leggen? Daar slapen baby’s vaak heel goed en dan is het stiller dan binnen. Wij doen dat vaak (als ouders het oké vinden natuurlijk) en dat werkt bij die ukkies vaak super!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct