Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen Opeens Een Drama Geworden

 • Auteur
  Berichten
 • #10401109

  Hallo,

  Ons dochtertje is bijna 7 weken oud. Ze sliep eigenlijk al heel snel door, liet 6 uur tussen de avond en ochtendfles en overdag steeds 4u er tussen. Alles ging voorbeeldig. Tot zij opeens vorige week (6 weken oud) niet meer overdag wil slapen. Ligt steeds wakker. Opeens is ons hele ritme weg. Meer moeders die dit herkennen? Dat er eerst een topritme was en je opeens bij 6 weken een huilende, niet slapende baby hebt? En wat hebben jullie hiermee gedaan?


  Tesssa
  Bijdrager
  #10401117 Quote

  Ja, heel herkenbaar! Waarschijnlijk een sprongetje of regeldagen. Heb je hier wel eens van gehoord? Anders even googlen, dan zal je veel herkennen 🙂 Meestal is het even een fase waar je doorheen moet en heb je na een ongeveer een week je ‘oude baby’ weer terug. 

  Als je denkt dat er iets anders aan de hand is; even het CB bellen!

  #10401119 Quote

  Dit is nu al de 6e dag, kan dat zo lang duren? Gekke is dat ze ook juist veel minder drinkt ook sinds vorige week. Bij regeldagen drinken ze toch juist meer?


  Rcl
  Bijdrager
  #10401120 Quote

  Baby’tje hebben nog geen ritme dus alsn jij denkt dit is een ritme isbhet niet.
  Daarnasst baby’s hoeven nog niet door te slapen die van mij was ook heledag wakker die had gewoon geen slaap ja 2 x per dag slaapje ochtend en middag nou prima kijk naar je kind en laat alle theorie links liggen

  #10401132 Quote

  Waarschijnlijk een sprongetje. Komt vanzelf weer


  Lewis
  Bijdrager
  #10401137 Quote

  Zie mijn tips bij je eerste topics. 

  Ik denk echt dat je beter gewoon kunt accepteren dat een baby van 7 weken geen ritme heeft en gewoon nog vaak wil drinken en vaak nabijheid nodig heeft. Laat dat slapen in het bedje en het droomritme maar los.

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  RomyVM
  Bijdrager
  #10401156 Quote

  Tja, ritmes veranderen nou eenmaal, het hele eerste jaar sowieso. Je kindje wordt groter en kan langer wakker zijn. Ze slaapt minder en je moet meer gaan werken met wakkertijden en op bed leggen.

  Met 6 weken bestaat er nog geen ’topritme’. Want het veranderd continu, wat heel normaal is want je kindje ontwikkeld zich! Klamp je écht niet teveel vast aan een ritme want dat veranderd echt steeds het eerste jaar… en er zijn nou eenmaal weken dat ze ineens korter slapen, elke nacht om de 3 uur voor een voeding komen etc. Dat er nu een poosje 6 uur tussen zat in de nacht, betekent zeker niet dat dat altijd zo blijft. Succes mama!

  #10402373 Quote

  Heel herkenbaar! Mijn dochter is nu 6 weken en slaapt overdag helemaal niet maar is wel moe. We hebben alles geprobeerd maar ze valt maar niet in slaap en wil alleen bij mama liggen. Heel vermoeiend

  #10402445 Quote

  Hier hetzelfde geweest, ipv in haar kamertje heb ik haar op onze slaapkamer gelegd in de kinderwagen , met gordijnen dicht en muziekje. Een van ons wiegt haar in de wagen in slaap dit werkt perfect.  Als ze huilerig is gaan we of buiten rijden en dan binnen slapen of door de woonkamer. Het duurst gem 20 minuten maar ze valt altijd in slaap.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct