Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen opvang vs thuis

 • Auteur
  Berichten

 • FJ
  Bijdrager
  #10336966

  Hallo allemaal, 

  sinds 2 maanden gaat mijn zoontje (7 maanden) na de opvang. 
  we hebben veel gedoe gehad met slapen, maar zijn eindelijk zover dat hij zelfstandig in eigen bed inslaapt. 
  bij de opvang slaapt hij (tot mijn verassing en opluchting) ontzettend goed. Zo goed zelfs dat ze hem soms wakker moeten maken. Waar hij thuis Max 45 met soms een uitschieter van 1,5u slaapt, slaapt hij daar wel 3 uren! Per slaapje! 
  thuis ligt hij nog in de wieg omdat hij het ledikant niet prettig vond; lees teveel ruimte om hem heen. Echter bij de opvang slaapt hij prima in het ledikant. Het blijkt dus nu dat hij daar op zijn buik slaapt, en thuis niet. Nu vind ik dat geen probleem, wel spannend maar goed. Ik probeer hem dus thuis ook op de buik te laten slapen in het ledikant maar je raadt het al, dat wil dus niet. Hij blijft jengelen, geeft zich niet neer als ik hem omdraai en al met al ben ik dan zo 45 min verder. Bij mijn schoonzus slaapt hij overigens ook op zijn buik. Ik snap dus echt even niet waarom dit dan thuis niet lukt. Waarom is het dan een drama met uiteindelijk huilen als resultaat en gaat het bij de opvang zo goed?! 


  Aatje
  Bijdrager
  #10336969 Quote

  Hier hetzelfde liedje.. thuis dochter (7,5 maand) in slaap krijgen duurt soms een half uur met veel drama en gekrijs. En ik kan de klok er bijna op gelijk zetten, na 30 minute  wordt ze weer wakker. Ze slaapt in dr ledikant op eigen kamertje. Savonds en snachts gaat dit dan weer dikke prima en slaapt ze zo maar overdag is een drama.

  Bij opvang en oppas slaapt mevrouw heerlijk en veel langer zonder drama vooraf.

  Frustrerend hè?

  Ik probeer het toch maar naast me neer te leggen. Het is niet anders.

   


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10337033 Quote

  Misschien thuis een ander matras waardoor het daar niet lekker ligt op zijn buik?


  Rosem
  Bijdrager
  #10337062 Quote

  Waterader onder zijn bedje? Zijn sommige kindjes echt gevoelig voor


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10337078 Quote

  Mijn dochtertje slaapt thuis vaak ook minder lang als bij de opvang of oppas. Maar soms wil ze juist daar niet slapen en thuis wel goed. Waar het aan ligt geen idee, maar maak me er niet te druk om. Als ze overdag niet goed heeft geslapen dan gaat ze savonds er eerder in. 

  Misschien helpt het als je het ledikant op een andere plek in de kamer zet? Dit kan soms helpen. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10337091 Quote

  Heel normaal. Ontzettend veel kindjes slapen op de opvang of ergens anders beter dan thuis. Waarom? Meer prikkels, minder veiligheid, iets anders? Geen idee. Kan je weinig aan doen. Ik zou vooral accepteren dat het zo is, en met hem meebewegen in wat het bij jou nodig heeft. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  DeesjeP
  Bijdrager
  #10337092 Quote

  Is het bij de opvang mss lichter of donkerder op de slaapkamer? 


  M aria
  Bijdrager
  #10337094 Quote

  Is het misschien te stil bij jullie in huis? Of slaapt je zoontje bij jullie bijv onder een dekentje en bij de opvang in een slaapzak? Misschien te donker/licht? Miss laten huilen en steeds iets langer erover doen om bij m terug te komen? Je hebt vast al een hoop geprobeerd. Hopelijk gaat het snel beter, voor jullie ook fijn als het niet meer zo’n strijd is.


  CvB
  Bijdrager
  #10337114 Quote

  Ik werk op een kinderdagverblijf en er zijn echt 2 groepen kinderen. De ene groep slaapt thuis idd korter, de andere groep slaapt thuis heerlijk en op het kinderdagverblijf niet. Waarom?? Geen idee. 

  Op het kinderdagverblijf zijn er veeeel meer prikkels en geluiden. Sommige kinderen vinden dit fijn lijkt het en slapen daardoor juist dieper. Een ander kind wordt wakker van het eerste geluidje en slaapt dus korter op het kinderdagverblijf.

  Een slaapje van 45 minuten is op die leeftijd echt niet gek hoor. 1.5 uur is lang. 3 Uur op de opvang is extreem lang, dat hoeft helemaal niet en moet je thuis ook niet ‘willen’, alleen maar omdat hij het op de opvang wel doet. Waarschijnlijk  is hij daar veel vermoeider dan thuis, dus slaapt hij langer. 

  Of ze laten hem even huilen als hij tussendoor wakker wordt en dan slaapt hij verder. Thuis ben je veel eerder geneigd kjr kindje uit bed te halen weet ik uit ervaring. Op het kinderdagverblijf moeten ze soms wachten omdat er nog 5 anderen uit moeten, en dan huilt een baby dus even. Tegen de tijd dat we tijd hebben om de baby eruit te halen (dat duurt soms 5-10 minuten), slaapt hij soms alweer. Zo werkt het gewoon.

  Wees er maar blij mee dat je kindje op de opvang goed slaapt. Beter dan dat hij daar nog korter slaapt en dus compleet overprikkeld en moe thuis komt na een dag. Door het goede slapen op de opvang heb je waarschijnlijk een vrolijke baby aan het einde van de dag. En zo hoort het. Blijkbaar heeft hij die lange slaapjes daar nodig om even echt te ontsnappen aan alle prikkels!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct