Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen Wat Is Dat Ook Al Weer Help

 • Auteur
  Berichten

 • Mimamama
  Bijdrager
  #10248610

  Bijna een jaar geleden is ons zoontje geboren (31-10-2018)
  Ik heb toen het boek “Baby in een droomritme” gelezen, waar we ook écht baat bij hebben gehad.
  Helaas zijn de nachten nog steeds gebroken hier, ik weet dat een baby niet meteen hoeft door te slapen, maar hij is soms wel tot 8 keer “wakker” s’nachts. Hij gaat vaak zitten in bed en is dan even “de weg” kwijt, dan leg ik hem weer neer en geef hem zijn speentje en hij slaapt weer..
  De laatste paar weken is hij s’nachts ergens tussen 00:30u en 02:00u wakker dan verschoon ik hem omdat hij een flinke plasluier heeft. Maar hij wil dan echt niet meer slapen. 
  Eerst lijkt het alsof hij weer gaat slapen, maar hij begint na een kwartier toch echt wel weer te jengelen wat uiteindelijk in huilen overgaat…
  Dan maken we toch wel een fles en hij lijkt dan ook écht honger te hebben, want hij drinkt hem zowat in een teug leeg.
   
  Overdag is hij een heel actief mannetje, hij is druk met het leren lopen. Hij zit eigenlijk nooit stil.
  Hij slaapt nog 2-3 slaapjes (soms alleen middagslaapje als hij echt niet anders wil).
  Het eten gaat ook aardig goed. 
  s’Morgens beginnen we met een boterham, die gaat vaak voor 3 kwart op. Daarna krijgt hij een fles van 180ml en die gaat nagenoeg leeg.
  Tussendoor krijgt hij wat fruit.
  Rond 11:30u krijgt hij weer een boterham en dan weer een fles van 150ml of 180ml. En dan tussen 12:00u en 12:30u gaat hij naar bed.
  Meestal slaapt hij dan tot 14:00u/14:30u.
  Dan krijgt hij vaak nog wat fruit of een liga of maisfinger.
  Om 17:00u gaan we warm eten, vaak eet hij al met de pot mee (de ene keer beter dan de andere keer). En na de warme hap krijgt hij een babytoetje.
  Dan speelt hij nog wat en vaak fietsen we nog een klein rondje.
  2-4 keer per week gaat hij in bad voor het slapen.
  Rond 19:00u gaat hij naar bed, voor het slapen krijgt hij een fles van 210ml (ook minder geprobeerd, maar dan komt hij sowieso voor nog een fles vaak, geen pap bij in de fles, dit helpt niet en heb het idee dat hij er last van krijgt..)
   
  Gedurende de dag drinkt hij goed water, dit heeft hij altijd staan en we bieden het regelmatig aan.
  Plassen en poepen gaat ook goed.
  Wel heeft hij ook erg last van zijn doorkomende tandjes, er is er net pas 1 door.
   
  Ik heb niet het idee dat we nou heel erg iets fout doen, hij is ook heel vrolijk, maar die nachten zijn zo wel heel erg pittig.. Misschien zien wij wat over het hoofd….
   
  Hopelijk herkend iemand dit, alle tips zijn welkom.
  Bedankt voor het lezen en meedenken alvast.😗


  Kersencake
  Bijdrager
  #10248633 Quote

  Wat vervelend voor jullie, die gebroken nachten breken je echt op he? Ik heb niet de gouden tip, maar kan je wel een hart onder de riem steken! Het is heel herkenbaar. Hier ook een zoontje die als dreumes ook nog een nachtvoeding had en ook net als jouw zoontje dat echt nodig leek te hebben. Papfles werkte hier ook averechts. Hij was heel actief overdag en snachts werd hij altijd wel een keer wakker voor een voeding. In mijn omgeving was daar onbegrip voor, maar ik zag gewoon dat hij dat nodig had. Anders dan jouw zoontje had hij overdag weinig geduld om te eten. Dus we hebben ons er maar bij neergelegd en geduldig afgewacht..

  En met anderhalf was hij er klaar mee, toen was een slokje water ook genoeg voor hem. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het om me heen meer zie, dat de kindjes pas na hun dreumestijd groot genoeg zijn om de nachtvoeding te laten vallen. Ook al wordt overal anders beweerd! Volgens mij doe je dus echt niks verkeerd. 

  Helaas geen gouden tip, behalve volhouden en af en toe een nachtje bijtanken door hem te laten logeren. Wat misschien nog kan helpen is smiddags warm eten en savonds brood, dat hielp hier wel eens. (maar niet structureel helaas..)

   


  RomyVM
  Bijdrager
  #10248665 Quote

  Helemaal mee eens wat hierboven gezegd wordt! Je doet niks fout!!! En al die mama’s die kindjes hebben die met 2 maanden al elke nacht doorslapen, zijn gewoon bofferds en dat beseffen ze niet eens 😉 

  Sterkte..  en het komt écht een keer goed!!! Gewoon die nachtvoeding geven (misschien proberen steeds iets minder te geven, dat hielp hier wel om het langzaam af te bouwen) en geniet ervan als je een zeldzame nacht wél door kan slapen!!

  #10248669 Quote

  Jouw zoontje is 2 dagen jonger dan de mijne, grappig 🙂 die van ons is ook enorm actief en druk met leren lopen. Ik vind dit een leuke leeftijd! 

  Maar je doet niks fout hoor! De een is gezegend met een kindje dat altijd doorslaapt, de ander niet. Bij ons is het wisselend, maar meestal hebben we geluk.

  Het zou kunnen dat de fles ’s nachts ook een beetje gewenning is geworden en dat voor hem gewoon onderdeel van z’n eetpatroon is. Je zou die fles kunnen gaan verdunnen als hij dat pikt. Dan zou hij overdag wat meer honger hebben, denk ik.

  Wij hebben hier ook zat periodes gehad dat onze zoon ’s nachts wakker was en niet verder ging slapen zonder fles. Ik heb ‘m altijd maar gewoon gegeven. Als ik het idee had dat hij er overdag minder door ging eten, verdunde ik de fles en dan was ’t meestal snel weer afgelopen. 


  Mimamama
  Bijdrager
  #10248678 Quote

  Wat vervelend voor jullie, die gebroken nachten breken je echt op he? Ik heb niet de gouden tip, maar kan je wel een hart onder de riem steken! Het is heel herkenbaar. Hier ook een zoontje die als dreumes ook nog een nachtvoeding had en ook net als jouw zoontje dat echt nodig leek te hebben. Papfles werkte hier ook averechts. Hij was heel actief overdag en snachts werd hij altijd wel een keer wakker voor een voeding. In mijn omgeving was daar onbegrip voor, maar ik zag gewoon dat hij dat nodig had. Anders dan jouw zoontje had hij overdag weinig geduld om te eten. Dus we hebben ons er maar bij neergelegd en geduldig afgewacht.. En met anderhalf was hij er klaar mee, toen was een slokje water ook genoeg voor hem. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het om me heen meer zie, dat de kindjes pas na hun dreumestijd groot genoeg zijn om de nachtvoeding te laten vallen. Ook al wordt overal anders beweerd! Volgens mij doe je dus echt niks verkeerd. Helaas geen gouden tip, behalve volhouden en af en toe een nachtje bijtanken door hem te laten logeren. Wat misschien nog kan helpen is smiddags warm eten en savonds brood, dat hielp hier wel eens. (maar niet structureel helaas..)

  Bedankt voor je reactie, altijd “Fijn” om te lezen dat we niet de enige zijn…

  Het erbij neerleggen probeer ik elke keer, lukt ook vaak wel, maar dat slaaptekort doet toch rare dingen met een mensenbrein😖 

   

  Maar we gaan hier doorheen komen💪😗


  Mimamama
  Bijdrager
  #10248679 Quote

  @ CvB goeie tip, we gaan het meenemen, dankje!🤗

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Mimamama
  Bijdrager
  #10248680 Quote

  @gebruiker10104911

   

  Haha grappig, ja zeker een leuke leeftijd dit! Over het algemeen ook een heerlijk vrolijk ventje hier (alleen moeders niet zo door het slaapgebrek😅)

  Ook bedankt voor het meedenken, hopelijk snel een positief bericht van ons hier😍


  Kersencake
  Bijdrager
  #10248935 Quote

  Hier nog één tip om het draaglijker te maken! Ik zong ’s ochtends na een brakke nacht altijd expres heel erg vrolijk: ‘Er is er een wakker, hoera hoera’ Dat helpt wel echt om zelf ook meteen vrolijk te worden en de dag leuk te starten (En hij snapt de ironie toch nog niet, haha)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct