Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slecht Slapen 12

 • Auteur
  Berichten
 • #10492186

  Hallo
  Ons zoontje is nu 14 weken en sinds een 3-tal weken slaapt hij heel slecht overdag. Hij slaapt elke avond van 21u00 tot 00u00 (waarna ik hem moet wakker maken voor zijn laatste voeding) daarna slaapt hij door tot 08u00-08u30. Alleen wil hij overdag niet slapen. Als ik bij hem blijf zitten met zijn fopspeen, kan hij wel in slaap komen. Op zichzelf is het heel moeilijk met veel huilen. Hij overstrekt zich ook telkens na een voeding. ’s Nachts heeft hij nergens last van. Iemand die hier ervaringen mee heeft? Geeft ook veel meer terug dan vroeger en is sinds 2 weken ook weer overgeschakeld van 180ml naar 150ml flesvoeding.


  Billie
  Bijdrager
  #10492447 Quote

  Hoi,

  Als de kleine echt overstrekt, kan het duiden op krampjes. Het kan goed dat de nachten beter gaan, omdat de hele spijsvertering dan een beetje op standby gaat. Als er echt een structureel probleem zou zijn, dan zouden de nachten ook lastig zijn. Je hebt er speciale middeltjes voor, maar je kunt in eerste instantie ook proberen om iets kleinere flessen aan te bieden in combinatie met een extra voedingsmoment (dus bijv. 6 x 135 in plaats van 5 x 165 ml ofzo).

  En goed de tijd nemen voor boertjes en af en toe een beetje lichtjes het buikje masseren.

   


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10492488 Quote

  En als het krampjes zijn dan kan een warme pittenzak ook wonderen doen. Overigens kan dat sowieso helpen, omdat je iets ‘zwaars’ op het buikje legt. Voor baby’s kan dan kalmerend werken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct