Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slecht slapen in de nacht

 • Auteur
  Berichten
 • #10317038

  Hoi!

  Onze dochter van 4,5 maand slaapt al een aantal weken in de nacht erg onrustig. Overdag slaapt ze meestal 2x 2 uur en 1x 45 minuten, dat gaat ook prima. Tussen 19.00 uur en 19.30 uur gaat ze op bed en maken we haar rond 22.30 uur wakker voor een fles (nu 3 weken met rijstebloem). Ze slaapt ook goed in maar zeurt meerdere keren per nacht om de speen. Vannacht om half 3 spuugt ze hem steeds uit en zijn we half uur verder voordat ze weer slaapt. Dit om half 5 weer en toen was het pas kwart voor 6 voordat ze weer sliep en werd toen om 8.15 uur weer wakker. Ze huilt niet meer beetje jengelen/ zeuren. Ook heeft ze geen honger en kreeg ik met moeite een fles erin om 8.30 uur. Eerst sliep ze zo goed als door maar nu al tijdje elke nacht drama. Ze krijgt 5 flessen van 200 cc ongeveer en paar oefenhapjes.

  Lees veel over sprongetje nummer 4 maar dit duurt volgens mij al langer. Iemand nog andere ideeen want slaap zelf nu gemiddeld maar 4 uurtjes verspreid over de nacht :(


  DPudding
  Bijdrager
  #10317351 Quote

  Je geeft aan dat dit al langere tijd speelt, hoe lang speelt dit al? Is er rond deze leeftijd ook geen sprake van slaapregressie?

  Wat gebeurd er als je je kleine niet wakker maakt voor de fles?

   

  wij hebben een kleine van 5 maanden die net die sprongheeft gehad. Kwam opeens weer een keertje meer voor eten in de nacht en moest duidelijk ziijn draai weer opnieuw vinden. Slaapregressie speelde ook mee. Vaccinatie in die tijd ook, lekker alles bij elkaar! Welke wakkertijden hou je aan?

   

  pfft heel veel sterkte! Het is heftig als ze zon terug val hebben!

  #10317405 Quote

  Helaas hier ook geen tips. Ik zit zelf ook een beetje met mijn handen in het haar. 
  Onze dochter nu 6,5 maand en net uit sprong 5 is ook humeurig, snel verveeld , weinig eetlust op de dag, met als gevolg dat ze ineens weer wakker wordt in de nacht voor een fles. Slaapt duidelijk lichter , wordt vaak wakker. Wil haar speen , krijst boel bij elkaar als we het eventjes negeren. Het is echt zwaar vermoeiend. Hiervoor sliep ze wel aardig in de nacht. Kreeg een fles rond 23.00 en sliep dat tot 5/6.00 in de ochtend en daarna ook nog een uurtje of soms 2. 
  Nu , drama. Wordt wakker om 2/3.00 wilt de fles. Wordt wakker om 5.00 wilt een speen. Soms ook nog tussendoor. En slaapt niet langer dan 6.00/7.00. 

  Ze gaat rond 19.00/20.00 naar bed.  Slaapt wel makkelijk in . Op de dag slaapt ze meestal 2 keer een uurtje soms iets langer. Geen vaste tijd, meestal halverwege/einde ochtend en halverwege de middag / eind.

  Maar nu wilt ze op de dag ook meer slaapjes doen maar vaak maar kort.  Om gek van te worden. 
  Ze drinkt slecht. Wilt dit savonds en snachts inhalen. Kan het moeilijk door haar strot duwen op de dag. 
  Hoop dat het snel weer stabieler is want vind dit behoorlijk pittig. 


  DPudding
  Bijdrager
  #10317699 Quote

  Pfft wat klinkt dat zwaar. Wij komen ook net uit zo’n periode met sprongetje enzo alles tegelijk. We kruipen er nu (ik zeg het heel voorzichtig hoor) heel langzaam uit. Bij ons bleek meneer opeens anderhalf uur wakker te kunnen zijn. Hij slaapt dan drie kwartier e(na veel wiegen en in de armen) begint het riedeltje van voor af aan. Ook at hij heeeeel slecht. Waar hij eerst 5 schepjes per fles at, makkelijk, begon hij nu halve tot 1/3 van flessen leeg te drinken. 

  Uiteindelijk hebben wij een grotere speen gebruikt, waardoor hij opeens wel weer grotere flessen ging drinken en weer op zichzelf ging slapen! Oke nog steeds 3 kwartier per keer, maar het is iets haha

  Heftig hoor! Heel veel sterkte komende tijd 🙁

  Hoop dat het snel bijtrekt

  #10317834 Quote

  En wat als je geen speen geeft? Je geeft aan dat ze niet echt huilt maar meer jengelt / zeurt. Misschien eens 10 minuten wachten voor je heen gaat als het bij jengelen blijft. Misschien doet ze het wel in haar slaap of denkt ze de speen nodig te hebben om verder te kunnen slapen. Misschien lukt het haar wel zonder.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct