Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slechte Moeder 4

 • Auteur
  Berichten

 • Ooshap
  Bijdrager
  #10403114

  Momenteel heb ik een laag zelfbeeld van mezelf. Ik praat negatief over me zelf. Vind mijn lichaam niet meer mooi. Iedereen die ik buiten zie lopen achter een kinderwagen ziet er zo goed uit. Ik voel me dan net ren slons.
  Ik heb 2 kindjes van 17 maanden en 7 weken. Ik vraag me dan ook oprecht af of ik een goede moeder voor hun kan zijn en of ze zich niet gaan schamen voor mij.
  Mijn man weet niet hoe hij hier mee om moet gaan. In mijn omgeving heb ik ook niet echt iemand om mee te praten. 


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10403123 Quote

  Het is een goed idee om eens naar de huisarts te gaan. Dan kan je eventueel met de praktijkondersteuner een paar gesprekken voeren over je gevoelens, dat kan al heel veel verschil maken is mijn ervaring. Als zij denken dat je wat meer hulp kan gebruiken wb je gevoelens dan zullen ze je helpen hiermee.
  Sterkte! Je bent al heel goed bezig door het hier te delen en wat tips te vragen.

  #10403128 Quote

  Ik zou hier hulp voor zoeken. Je hoeft echt geen slons te zijn als je moeder bent

  #10403149 Quote

  Ik herken het wel een beetje, in het begin had/ nam ik ook amper de tijd om mijn haren leuk te doen en make up op te doen enz. Toen leek ook iedereen die op visite kwam er op en top verzorgd uit te zien. Hoewel anderen mij zo niet zagen, dus misschien zie jij het ook anders dan je omgeving?

  Wat je eraan kunt doen is toch even die 5-10 min per dag voor jezelf nemen om er leuk uit te zien. Misschien voel je je dan al een stuk zelfverzekerder?

  En als je ondanks dat een laag zelfbeeld blijft houden zou ik idd gaan praten met de huisarts, een beetje ondersteuning om jezelf te waarderen kan geen kwaad want je mag er zijn!

  En zelfs al zou je er echt bijlopen als een slons dan zegt dat alleen iets over je uiterlijk en prioriteiten op dat moment, niet over je kwaliteiten als moeder! 

  Succes ermee en zorg ook voor af en toe een beetje “me-time” dat verdien je! Je bent niet alleen maar moeder 😉


  RomyVM
  Bijdrager
  #10403177 Quote

  Nou, met 2 van zulke kleine kindjes met zo weinig leeftijdsverschil is het best logisch dat je moe bent en jezelf soms een slons vindt…

  Ik herken best wel wat je zegt, zeker op dagen dat de kinderen veel mopperen en je hebt weer een slechte nacht gehad.. en je kunt tegenwoordig sowieso al amper de deur uit om wat leuks te doen.

  Mijn dochters schelen 21 maanden, ze zijn ondertussen alweer ruim 3 jaar en 18 maanden. Ik voel mezelf nu zoveel beter en fitter en gezelliger dan 1-1.5 jaar terug!! Ik vond het eerste jaar met 2 kleintjes best zwaar en het vraagt erg veel van jou als moeder. Steeds gebroken nachten, en het gesjouw met 2 kleine kinderen die nog veel huilen en nog niet kunnen praten…

  Er waren dagen dat ze maar bleven mopperen en ik daardoor ook chagrijnig werd, ging schreeuwen tegen ze en onredelijk was. Ik was écht niet altijd een leuke moeder en heb heel wat gehuild en mezelf afgevraagd waarom ik 2 kindjes zo dicht op elkaar wilde en of ik wel goed genoeg voor ze zorgde en ze wel een leuke dag kon geven…

  Nu ze wat ouder worden, wordt het elke dag makkelijker en is het zó leuk om 2 kindjes sd dicht op elkaar te hebben. Ik voel mezelf zoveel beter nu al het huilen achter de rug is en we meestal door kunnen slapen. Ik ben een veel leukere moeder nu dan een jaar terug, gewoon omdat de kinderen wat groter zijn geworden!

  Ik maak mezelf elke ochtend op en doe mn haar netjes, ook al zie ik die dag niemand anders dan de caissière in de supermarkt. Gewoon je best doen om in ieder geval verzorgd de deur uit te gaan en er normaal uit te zien, doet al zoveel!

  Ik vind niet dat je hulp moet zoeken. Zorgen voor 2 Kleine kinderen is gewoon super pittig. Probeer soms een uurtje bij te slapen als ze allebei slapen of in dat uurtje je wenkbrauwen te epileren en je benen te scheren ofzo. Klinkt gek, maar dan voel ik me ook altijd weer een stuk verzorgder 😉

  Echt…het wordt beter zodra de kinderen ouder worden! Dan slaap je beter, gaan ze samen praten en lol hebben in plaats van huilen en alles wordt makkelijker! Deze eerste maanden/jaar met 2 ukkies zijn gewoon zwaar voor jou!

  Succes!!!!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10403179 Quote

  En t is onzin dat iedereen achter de kinderwagen er zo goed en verzorgd uit ziet hoor. Dat denk je alleen maar 😉

  Als je goed oplet, zie je moeders mopperen op hun kinderen, 10x een speentje terug steken bij de huilende baby in de wagen en klagen op hun peuters dat ze moeten doorfietsen 😉

  Het gras bij de buren lijkt altijd groener, maar ik weet zeker dat elk huisje zn kruisje heeft en elke moeder met 2 kleine kinderen het zwaar heeft!

  #10403197 Quote

  Ik heb zelf ook twee kinderen met hetzelfde leeftijdsverschil. Met name als ze zo klein zijn kom je weinig tot jezelf toe. Ik was al blij als ik ff snel onder de douche kon springen 😅. Probeer eens voor jezelf te bedenken wat je nodig hebt om minder een slons te voelen? Bij mij was het om de zwangerschapsbroeken niet meer aan te doen, douchen, klein make upje ochtends en iedere dag proberen 1/2 keer naar buiten te kunnen. Als je dat voor jezelf weet kan je ook concreter aan je man vragen waar je hulp bij nodig hebt. Bv dat hij ochtends op de kinderen let zodat jij tijd hebt om jezelf om de kleden etc.

  mocht het zijn dat je meer hulp nodig hebt, schaam jezelf niet hoor! Het is pittig. Vraag dan hulp aan via je huisarts. Succes!


  Joyzie
  Bijdrager
  #10403208 Quote

  Hoe je eruit ziet zegt niets over hoe je als moeder bent. Wel denk ik dat je jezelf lekkerder kan voelen als je die paar minuten aan jezelf besteedt. Maar doe het voor jezelf, niet voor anderen en niet voor je kleine kindjes. Kindjes willen aandacht, liefde en warmte. Dat kan in joggingpak net zo goed als in ander soortige kleding.
  Succes! Lijkt me pittig 2 kleintjes.


  StephW
  Bijdrager
  #10403211 Quote

  T hielp mij om bij de kapper mn haar te verven, evt gelnagellak, wimperextentions, nieuwe kleding.. dat kan zoveel doen voor je zelfbeeld.. als je druk bent met kleintjes vergeet je jezelf makkelijk. Toch kunnen die oppervlakkige dingen erg helpen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct