Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slechte uitslag zaadonderzoek, liesbreuk & hoge visco, ervaringen gevraagd.

 • Auteur
  Berichten

 • Beefje
  Bijdrager
  #10260697

  Hoi dames,

   

  Ik ben nieuw op dit forum en hierbij een korte introductie. Ik ben bijna 31 en mijn vriend is 35. Wij proberen al bijna een jaar onze kinderwens te vervullen maar helaas zonder succes.

   

  Omdat mijn vriend vroeger een liesbreuk heeft gehad hebben wij gevraagd of de huisarts een zaadonderzoek wil laten uitvoeren. Helaas zag dit er slecht uit, hieronder de waarden:

  Viscositeit zeer visceus 

  Leucocyten ??? 106/ml

  Dichtheid Spermatozoa 1 mln/ml 

  Dichtheid rondcellen 0.3 106/ml

  Volume 2.5 ml 

  Type A (snel) 20 % 

  Type B (traag) 10 % 

  Type C (ter plaatse) 0 % 

  Type D (niet) 70 % 

  VCM 0.75 106 ml

   

  Conclusie: ernstige OAT. Advies herhalen, bij gelijke bevinding advies verwijzing uroloog uitsluiten pathologie

   

  Dus, dit ziet er niet goed uit. Het zaad blijft te dik en ook de hoeveelheid zaadcellen is weinig (1 miljoen) waarvan 30% progressief beweeglijk. En veel eiwitten in het zaad. Iemand ooit een soortgelijke uitslag mee gemaakt?

   

  Mijn vriend moet over 8 weken weer zijn potje inleveren. Heb online dingen gelezen zoals supplementen met zink en selenium gebruiken. Iemand hier ervaring mee? Even een opmerking; hij rookt niet en drinkt nauwelijks. Verder geen overgewicht dus daar zou het ‘m niet in moeten zitten. 

   

  Zelf schrok ik van de woorden ‘pathologie’ waarbij ik gelijk denk aan erger. Zoals dat ze verwachten dat er iets met zijn prostaat is oid.  Alvast bedankt dames!!  


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10261123 Quote

  Mijn vriend slikt sinds een paar weken zink, omega3 en foliumzuur. Het heeft vast nog geen effect gehad, maar bij de laatste IUI had hij meer dan 1 miljoen goede zaadcellen. Tot die tijd is elk potje minder geweest, volume wel goed maar te weinig goede zaadcellen dus. Vriendlief blijft in ieder geval slikken!

  Geen idee wat pathologie precies betekent. Mijn vriend heeft ook een vervolgonderzoek gehad. Zoals hij zei: voelen en vragen naar zijn urologische geschiedenis. Ze zullen ongetwijfeld ook bloed en urine onderzoeken om te zien of daar aanwijzingen in te vinden zijn (hormoonwaarden, ontstekingen, etc). Ze gaan pas echt naar binnen met een camera als ze denken dat er echt wat mis is. 

  Het beste wat je man voor jou kan doen is niet roken en niet drinken (en dat doet die van jou al netjes). Mijn vriend is ietsje te zwaar, maar daar hebben ze bij ons niets over gezegd.  Ze hebben het wel over niet te strak ondergoed dragen, want dat is niet zo goed voor de kwaliteit.

  Succes en sterkte! Het kan allemaal best meevallen. 


  Beefje
  Bijdrager
  #10261146 Quote

  Okay super bedankt voor je reactie. Wat betreft dat zink e.d. heb ik ook gelezen. Heb toevallig afgelopen week daarom een supplement gekocht met daar erin speciaal voor mannen (extra hoog gedoseerd). Ben ook super benieuwd of het wat uitmaakt. Zit alleen geen omega 3 in volgens mij. Is dat dus ook aan te raden?

   

  En jij schrijft over IUI, daar kom je dus nog wel voor in aanmerking met <1 miljoen zaadcellen? 

   

  En bedankt voor het delen van je informatie en dat qua ondergoed enzo. Wel gelezen maar niet zo bij stil gestaan. Mijn vriend is nogal een fan van lang en heet douchen. Las wel dat hete baden niet goed zijn, dus hij gaat dus nu tot het volgende onderzoek proberen te minderen. Als alle kleine beetjes helpen zou dat heel fijn zijn  

   

  We gaan nu in elk geval wat maatregelen nemen om te kijken of we de resultaten iets beter krijgen. Maar zoals jij aangeeft kan het beter worden en dat klinkt hoopvol.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct