Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slechter slapen bij mama

 • Auteur
  Berichten

 • Febbaby
  Bijdrager
  #10330270

  Hallo allemaal,

  Mijn dochter is 4 maanden oud en slaapt bij mij slechter dan bij opa en oma of bij vaders.

  als ik dan hoor hoe hun het doen dan zit daar geen verschil in qua schema houden we het zelfde aan. Bij mij is het vaak max 45 a 60 minuten. En bijvoorbeeld bij me schoonouders of haar vader wel 1,5 a 2 uur?

  is dit herkenbaar voor andere moeders? 
  het enigste wat ik kan bedenken is dat we niet de allerbeste start hadden ze heeft verborgen reflux gehad. En was veel aan het huilen en wilde continu drinken. 
  Ik was zelf nog herstellende van de keizersnede en daardoor zat ik er soms eigenlijk gewoon doorheen en moest dan ook wel zo nu en dan bij haar huilen. Zou ze zich bij mij minder prettig voelen? Het maakt me momenteel zo onzeker:(

   


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10330279 Quote

  Voel je niet schuldig! Hier hetzelfde verhaal. Ook reflux, er doorheen zitten noem maar op. Ze slaapt bij mij ook beter bij oma. Nu ben ik er achter dat het komt omdat zij daar in een camping bedje ligt en thuis continu speen tussen de spijlen door vallen en armen er doorheen etc. Nu is jouw kindje wel iets jonger. 

  heeft de ene de gordijnen dicht/open? Ander bedje? 

  #10330289 Quote

  Hoi dat hoeft echt niet aan de hechting te liggen hoor. Mijn zoontje slaapt ook beter bij zijn oma. Ik ben er inmiddels achter waarom, zij is de hele tijd echt heel druk met hem in de weer en dan is hij veel vermoeider. 


  BabyCK
  Bijdrager
  #10330310 Quote

  Hier ook! Bij papa makkelijk iedere keer dutje van minimaal 1 u.. en bij mij max 45min. Papa speelt ook continue met haar en is dus meer moe.


  Aatje
  Bijdrager
  #10330364 Quote

  Idem. Thuis met moeite (na veel strijd) een half uur per keer (als we geluk hebben) en bij opvang of oma zo 1 tot 1,5 uur. Schijnt vaker zo te zijn hoor. Maakt het niet minder frustrerend overigens..


  Ellonor
  Bijdrager
  #10330372 Quote

  Het gaat langzaamaan beter maar hier is het ook tijden geweest bij de opa’s en oma’s en gastouder een stuk beter dan thuis 🙈 Nu met 8 maanden gaat het een stuk beter! Komt vanzelf goed, je doet niks verkeerd 😊

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MamA J
  Bijdrager
  #10330386 Quote

  Hoe dichter bij mama hoe natuurlijker het gedrag is. Lang slapen is voor een ukkie niet perse beter. Hier werd er bij de gastouder ook altijd langer geslapen. 


  Febbaby
  Bijdrager
  #10330395 Quote

  Oke gelukkig ben ik niet de enigste dan haha.

  Toch fijn zo een forum waar je je ei kwijt kan en je ervaringen kan delen. Kreeg je er soms maar een gebruiksaanwijzing bij.

  Bedankt voor jullie reacties 


  Plientje
  Bijdrager
  #10330398 Quote

  Wat alle dames hier boven al zeggen, Bij ons thuis slaapt onze dame ook beter bij papa dan bij mij. Maar dat is idd omdat papa de hele tijd met haar in de weer is en bij mij moet ze ook gewoon zelf spelen en zich proberen te vermaken. Merk wel als ik wel de hele dag met haar bezig ben geweest dat de dutjes dan idd ook een stuk langer zijn bij mij 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct