Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slofjes Overbodig

 • Auteur
  Berichten
 • #10490198

  Hoi allemaal

  Ons kindje gaat begin november geboren worden. Ik vraag me af of ik slofjes moet kopen voor de baby of dat deze eigenlijk overbodig zijn of de baby dit helemaal niet fijn vind. Jullie ervaringen ermee, met babys die in de winter geboren zijn?

  Wat deden jullie aan de voetjes van de baby in de winter? Dikkere sokjes, slofjes, iets anders?


  Yima
  Bijdrager
  #10490201 Quote

  Ik vond slofjes pas belangrijk worden toen ze wat beweeglijker werd. Vanaf een maand of 3/4. Want daarvoor lag ze toch vaak in een dekentje. Als ze in de draagdoek zat deed ik er een paar lekker dikke sokjes extra om, blijft beter zitten. 

  #10490204 Quote

  Inderdaad lekker dikke sokjes en In de kinderwagen een fijne voetenzak met teddyvoering (van jollein hadden wij, heel fijn ding! Zowel in maxicosi als later in de wandelwagen kunnen gebruiken)


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10490206 Quote

  Het ligt eraan hoe goed je kindje zich warm kan houden. Als hij z’n temperatuur mooi rond de 37 graden kan houden gaat het prima. Nu is het vaak wel zo dat handen/ voeten van een baby flink koud kunnen aanvoelen. Ook trappen ze vrij makkelijk hun sokken uit.

  De prenatal heeft stoffen slofjes voor pasgeboren baby’s. Niet te dik en vast te maken met een strikje, zodat ze niet zo makkelijk uitgetrapt worden. Maar dat hoeft dus niet perse. Aangezien ze zeker in het begin in/ onder een dekentje of wikkeldoek liggen met een kruik ernaast.


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10490213 Quote

  Hier geen sloffen aan gehad. Mijn zoontje had altijd hele warme voeten…


  AOktober
  Bijdrager
  #10490215 Quote

  Onze zoon is 24-12-20 geboren en we hadden inderdaad gewoon sokken en een lekkere deken in het begin. We hadden echt pas de slofjes aan toen het zo mega hard sneeuwde in februari. We hebben het binnen altijd rond de 20-21 graden en hij lag altijd bij ons of in de box, later pas op de vloer. We hadden een lekkere voetenzak van Koeka voor in de wagen en de autostoel, dus die slofjes eigenlijk alleen bij extreme kou gebruikt!

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Oktobermama
  Bijdrager
  #10490259 Quote

  Slofjes bleven niet aan bij ons. Ik had wollen sokken die je lekker hoog kon optrekken. Dochter geboren in oktober.


  CFK
  Bijdrager
  #10490266 Quote

  Hier nooit slofjes gedragen, altijd gewoon sokjes aan. Pas toen hij ging lopen slofjes aan gedaan, maar bijna niet gedragen. Wij hebben de slipstops ontdekt, kopen wij iedere keer opnieuw als hij eruit gegroeid is

  #10490268 Quote

  Onze baby wordt in oktober geboren en ik heb wel slofjes aangeschaft. Voornamelijk omdat ik hem in de draagzak wil dragen ivm onze weglopende peuter die innde kinderwagen gaat. Mocht je het niet fijn lijken zou ik badstofsokken aanraden. Vond onze dochter ook fijn.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct