Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Smetplek hals moeilijk te verzorgen.

 • Auteur
  Berichten
 • #10164640

  Mijn meisje van 5 weken heeft last van smetplekken in haar hals. Het probleem is echter dat ik er niet goed bij kan komen. Ze heeft best wat huidplooien daar en het lukt niet om haar hoofdje ver genoeg naar achteren te doen om het schoon te maken en in te smeren. Heeft iemand hier ervaring mee? 


  Jennml
  Bijdrager
  #10164649 Quote

  Ik deed bij mijn dochter altijd drogen met een hydrofiel en dan talkpoeder in haar nek. Talkpoeder kun je herhalen zo vaak nodig is.

  werkte bij ons erg goed! Succes ermee


  TrotseMamaX
  Bijdrager
  #10164667 Quote

  Hoi hoi,

  je dochter op de arm nemen en het hoofdje iets na achteren laten hangen.

  zodat jij of je man het nekje schoon kunt maken en in kan kloppen met sudo crème. 

  Zo deden wij het bij onze dochter ook…

  succes.

  🎀

  #10164669 Quote

  Talkpoeder wordt afgeraden ivm met het inademen ervan. Wat TrotseMamaD zegt is denk ik de beste manier. Sucocrem werkt als een zonnetje!

  #10164679 Quote

  Bij ons werkte sudocreme ook echt perfect. Maar wel altijd met zn tweeën moeten doen. De ene hield haar vast, beetje rechtop, soms met een lamp er schuin naar achter boven, zodat ze daarnaar ging kijken.  En dan afdrogen met hydrofiel en smeren maar. Wel ook weer schoonmaken volgende dag, want het kan ook wel beetje gaan korrelen.. 


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10164696 Quote

  Wij deden het ook op die manier, op de arm, met het hoofdje iets naar achter. En dan kun je er iets beter bij. En voor de sudocreme kan een heel klein beetje al heel goed werken, als je teveel gebruikt kan het ook te vochtig blijven. Dus mijn tip is zo min mogelijk en een beetje deppen. Kraamverzorgster gaf aan dat je ook wat maizena kan gebruiken, heb ik zelf nooit gedaan omdat sudocreme prima werkt, maar misschien kun je dat ook nog proberen! 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10164737 Quote

  Ik deed ook wel eens steriel gaasje er effe tussenproppen zodat het even niet tegen elkaar blijft 

  #10164762 Quote

  Als je het alleen moet doen, handdoekje oprollen en onder de schouders leggen zodra het hoofdje naar achteren ligt. Kan je er het beste bij:) Hier werkt talkpoeder ook het beste (of maïzena) 

  #10164764 Quote

  Als je het alleen moet doen, handdoekje oprollen en onder de schouders leggen zodra het hoofdje naar achteren ligt. Kan je er het beste bij:) Hier werkt talkpoeder ook het beste (of maïzena) 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct